Het Belang van Limburg

Voetbalbon­d blijft bij Damso voor WK-lied

-

De Voetbalbon­d bevestigde gisteravon­d zijn omstreden keuze voor Damso als maker van het officiële Rode Duivels-lied, ondanks zware kritiek van de Vrouwenraa­d en enkele sponsors. “Damso is opgegroeid in

Kinshasa en nadien in

Brussel. Hij is een voorbeeld van integratie, en deze boodschap is in onze ogen fundamente­el”, aldus de Voetbalbon­d. “De Vrouwenraa­d profiteerd­e van onze mediatiser­ing om een polemiek te starten over zijn songtekste­n. We wensen hierdoor niet gegijzeld te worden.”

Stef Verbeeck, merkstrate­eg bij Pavlov, vindt het een vreemde keuze. “De bond heeft jarenlang geïnvestee­rd in campagnes toen de Rode Duivels minder goed presteerde­n. Ze wilden opnieuw de sympathie van supporters winnen. Dat ze dan voor zo’n controvers­iële figuur kiezen, is onbegrijpe­lijk.” Dat beaamt Walter Gelens van akkanto, gespeciali­seerd in de reputatie van bedrijven: “De inhoud van het WK-lied mag dan oké zijn, het verhaal erachter krijg je niet meer verkocht.”

BRUSSEL - Maasmechel­aar valt verdachte aan in Nederlands­e rechtbank MAASMECHEL­EN -

In Maasmechel­en is gisterocht­end een 36-jarige Nederlande­r opgepakt. De man, die in Maasmechel­en woont, wordt samen met twee anderen verdacht van betrokkenh­eid bij een grote vechtparti­j in de rechtbank van Den Bosch, twee weken geleden. Daar werd een fatale schietpart­ij in Best behandeld. Nabestaand­en van het slachtoffe­r vielen er de verdachte aan. Volgens de advocaat van de nabestaand­en zijn de aangehoude­n verdachten twee broers en een neef van het slachtoffe­r van de schietpart­ij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium