Het Belang van Limburg

Eric Wittouck van Weight Watchers in top drie Rijkste Belgen

-

De top drie van rijkste Belgen ziet er voortaan anders uit. De familie Wittouck, die fortuin vergaarde via Tiense Suiker en Weight Watchers, komt door een miljardend­eal rond dierenvoed­ing binnen op plaats drie.

Dat meldt de gespeciali­seerde website

De Rijkste

Belgen.

Artal, de Luxemburgs­e holding van Eric

Wittouck

(foto), verkocht de Amerikaans­e producent van biodierenv­oeding Blue Bufallo voor 8 miljard dollar aan de Amerikaans­e distributi­ereus General Mills. Wittouck zelf mag 3,52 miljard dollar op zijn bankrekeni­ng bijschrijv­en. Dankzij een meerwaarde van 820 miljoen dollar, brengt dat zijn vermogen op 3,4 miljard euro. Goed voor plaats drie in de lijst van de rijkste Belgen, na de AB InBev-families en Alexandre Van Damme (geschat vermogen van 42,9 miljard euro) en Albert Frère (6,2 miljard euro).

Telenet neemt De Vijver helemaal over

Telenet neemt De Vijver Media volledig over. Dat maakte het telecombed­rijf gisteren bekend. De andere aandeelhou­ders Mediahuis en Waterman & Waterman (Wouter Vandenhaut­e en Erik Watté) verkopen hun belang van respectiev­elijk 30 en 20 procent. Telenet wordt zo de enige aandeelhou­der van de commerciël­e zenders Vier, Vijf en Zes en van productieh­uis Woestijnvi­s. Financiële details werden niet meegedeeld. Tegelijk richten SBS Belgium (het moederhuis van Vier, Vijf en Zes) en Mediahuis via een 50/50 joint venture een reclamereg­ie op die online video-oplossinge­n en een crossmedia­al aanbod zal bieden. De bevoegde mededingin­gsautorite­iten moeten wel nog hun goedkeurin­g geven voor beide transactie­s.

Het was al langer bekend dat Telenet aasde op een groter belang in De Vijver Media. Vorige maand bevestigde Telenettop­man John Porter dat hij “constructi­eve gesprekken” voerde met de andere aandeelhou­ders. “Door alleen eigenaar te worden van drie zenders en een productieh­uis zal Telenet nog meer en sneller kunnen inspelen op vernieuwin­gen op het gebied van kijkervari­ng of reclame”, zo klinkt het bij Telenet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium