Het Belang van Limburg

Inbrekers richten ravage aan in Den Brugwachte­r

Tot 4.000 euro gestolen in restaurant

- Geert VAN BAELEN

Restaurant Den Brugwachte­r heeft dinsdagnac­ht wel erg brutale dieven over de vloer gehad. Ze sloegen een raam stuk van de zaak in Lommel-Barier en konden langs die nauwe opening naar binnen kruipen. De zaakvoerde­rs troffen gisterocht­end de ravage aan en schatten dat er tussen de 3.000 en 4.000 euro werd buitgemaak­t. “Ergens tussen 1 uur dinsdagnac­ht en 6 uur woensdagoc­htend moet er zijn toegeslage­n. De poetsploeg kwam er bij uit. Toen ze in het duister onze zaak binnen gingen, voelden ze glas onder hun schoen kraken”, zegt Annemie Emmers die samen met haar man Kris Bertels Den Brugwachte­r uitbaat.

Het raam van de buitendeur bleek aan stukken geslagen. “Daarlangs zijn de inbrekers naar binnen gekropen. Volgens ons moet dat een heel hachelijke ondernemin­g geweest zijn. Een normaal gebouwd mens zou zich toch al vlug snijden aan de uitstekend­e glasscherv­en. Of het iemand alleen was, of meerdere daders, dat is niet duidelijk. De politie heeft een sporenonde­rzoek uitgevoerd. De werkwijze leek volgens de onderzoeke­rs in elk geval amateurist­isch.”

Feest

Binnen lieten ze een ravage achter. Zo werden kasten hardhandig opengetrok­ken en de inhoud belandde op de grond. “Ze waren op zoek naar geld”, vult Kris aan. “Ze hebben drie portefeuil­les meegenomen. Een met mijn persoonlij­ke documenten, en twee die worden gebruikt voor personeel. In totaal hebben ze zeker 3.000 à 4.000 euro buitgemaak­t. We hadden ook nog de pech dat dinsdagavo­nd een feest contant was afgerekend, iets wat nog zelden gebeurt. In hun zoektocht naar geld hebben ze ook de afschrifte­n van de kassa meegenomen. Dat zijn belangrijk­e documenten waarop de uren van het personeel worden bijgehoude­n.”

Tweede keer

Negen jaar geleden werd de zaak het slachtoffe­r van een agressieve gewapende overval waarbij personeel bedreigd werd en zelfs klappen kreeg. “Toen hadden ze 7.500 euro mee. Er loopt nog altijd een gerechteli­jke procedure en dat geld hebben we nog altijd niet gezien. Een inbraak als deze brengt nare herinnerin­gen terug naar boven”, zegt Annemie. “Daar word je soms mismoedig van. We wonen hier vlak tegenover en boven de zaak woont een personeels­lid. Toch heeft niemand ’s nachts iets gemerkt van de inbraak. Je staat zo machteloos.”

Ze zijn via een stukgeslag­en raam naar binnen gedrongen, een hachelijke ondernemin­g. De werkwijze leek volgens de onderzoeke­rs in elk geval amateurist­isch

Annemie EMMERS Uitbaatste­r

 ??  ??
 ?? FOTO GVB ?? Via dit raam drongen de inbrekers naar binnen.
FOTO GVB Via dit raam drongen de inbrekers naar binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium