Het Belang van Limburg

Weer een Mieremet veroordeel­d

-

Bij verstek werd gisteren in Hasselt Danny Mieremet veroordeel­d tot 12 maanden cel. De 24-jarige Nederlande­r is de zoon van John, de beruchte Amsterdams­e topgangste­r die op Allerziele­n 2005 in Thailand geliquidee­rd werd. Danny had in oktober 2015 en in de zomer van 2016 zijn twee vriendinne­tjes in Overpelt een pak rammel verkocht. Op het proces was geen Danny Mieremet te bespeuren. Hij woonde jaren in de villa van zijn vader op de Grote Heide in Neerpelt, maar heeft momenteel geen bekend adres. Een vriendin kreeg het op 12 oktober 2015 eenmalig met hem aan de stok. De andere kreeg tussen april en augustus 2016 meerdere keren af te rekenen met de agressieve Mieremet. De laatste keer was ze veertien dagen arbeidsong­eschikt nadat hij haar met zijn vuisten bewerkt had. Ook schuwde de Nederlande­r psychisch geweld niet.

Het begon helemaal mis te lopen toen het meisje en Mieremet niet meer welkom waren bij haar moeder en ze samen een appartemen­t gingen huren. De knokpartij­en gebeurden telkens onder invloed van drank en drugs, van zowel dader als slachtoffe­r. “Mijn cliënte heeft zich intussen helemaal herpakt en werk gevonden”, aldus advocate Natascha Bielen. Naast de celstraf kreeg Mieremet een boete van 300 euro opgelegd en de rekening van 271 euro voor de proceskost­en. Aan de enige vriendin die zich burgerlijk­e partij stelde, is hij een voorlopige schadeverg­oeding van 290 euro verschuldi­gd.

Criminele familie

Bij Danny, die al in 2013 betrokken raakte in een drugsonder­zoek, viel de appel niet ver van de boom. Zijn vader John woonde een tijd naast zijn maat Sam Klepper op de Grote Heide. Ze behoorden tot de top van de Amsterdams­e onderwerel­d en de bende van drugsbaron Klaas Bruinsma. Ook Danny’s broer Barry verdiende al zijn criminele sporen. Hij kreeg onder meer zeven jaar cel voor bendevormi­ng, afpersing en gijzeling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium