Het Belang van Limburg

“Met vertrouwen naar slotetappe­s”

Tim Wellens (8ste) blijft na tijdrit op schema voor goed eindklasse­ment

- Davy SCHEELEN/Hugo COOREVITS

Wout Poels heeft de eerste krachtmeti­ng tussen de favorieten in Parijs-Nice naar zijn hand gezet. De Nederlande­r van een op eerherstel belust Team Sky was de snelste in de 18,4 kilometer lange tijdrit tussen La Fouillouse en Saint-Etienne. In zijn schaduw reed Tim Wellens een erg knappe chronorace. De Truienaar eindigde, net als in de slottijdri­t van de Ruta del Sol, achtste. Hij mag zo blijven mikken op een goed eindklasse­ment, want ook in de stand staat hij achtste op 42 tellen van leider Luis Leon Sanchez.

Toegegeven, de tijdrit lag binnen de mogelijkhe­den van een renner als Tim Wellens. Op de laatste drie kilometer na waren er nauwelijks vlakke wegen. “Het was voortduren­d op en af, met ook nog eens technische bochten in de afdaling. Best wel lastig”, aldus de Truienaar. “Het liep een beetje vreemd. Mijn tussentijd na de eerste klim was niet denderend, terwijl ik op dat moment wel het idee had dat ik sterk reed. In het tweede deel van de race kantelde die situatie. Terwijl mijn gevoel verslechte­rde, heb ik op de tweede beklimming heel wat tijd goedgemaak­t. Mijn gevoel op de fiets en het resultaat dat ik liet optekenen kwamen dus niet met elkaar overeen. Met een stek in de top tien sta ik in ieder geval op mijn plaats. Wel een beetje jammer van het wegdek. In het begin van de rit lagen de wegen er droog bij, maar daarna speelde de nattigheid een rol. Het was in ieder geval heel goed dat we de tijdrit van Thomas De Gendt hadden gefilmd. Ik heb die beelden bekeken en me vooral geconcentr­eerd op de bochten. Dat heeft geloond.”

Beste voorjaar ooit

Wellens is in hoogvorm, dat blijkt al enkele weken. Hij is zelfs zo goed dat het hem niet lukt om niet in beeld te rijden. Sprinten tegen Démare, punchen tegen Alaphilipp­e en tijdrijden voor de prijzen. Het lukt allemaal. “Het loopt inderdaad fantastisc­h, er zit nog geen sleet op de benen”, beaamt hij. De vraag is wel waar de kopman van Lotto Soudal tijd kan goedmaken op nummer twee Poels en leider Sánchez. “Poels had dinsdag geluk dat er geen samenwerki­ng was met Alaphilipp­e. Anders was hij na zijn materiaalp­ech nooit teruggekom­en. Maar dat is koers. Morgen (vandaag, nvdr.) zal ik allicht op kop zitten om André Greipel naar een zege te loodsen, vanaf vrijdag is het weer aan mij. Dan heb ik de grootste kans op een ritzege. Zaterdag zal het klassement in een definitiev­e plooi gelegd worden, maar als ik op dit niveau blijf fietsen, mag ik vertrouwen koesteren. Dit is met voorsprong mijn beste voorjaar tot nu toe. Een combinatie van kracht, ervaring en leeftijd waarschijn­lijk. Ik probeer dit uiteraard zo lang mogelijk vol te houden.”

Vrijdag volgt voor mij de grootste kans op een ritzege. Zaterdag zal het klassement in een definitiev­e plooi gelegd worden. Als ik op dit niveau blijf fietsen, mag ik vertrouwen koesteren

Tim WELLENS

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Tim Wellens moest net geen halve minuut toegeven op winnaar Wout Poels.
FOTO BELGA Tim Wellens moest net geen halve minuut toegeven op winnaar Wout Poels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium