Het Belang van Limburg

“Ik ga mijn voet zetten”

-

Club Brugge - STVV van 29 oktober jongstlede­n zindert op Stayen nog altijd na. Er was niet enkel het pijnlijke verlies na een onthutsend­e onemanshow van ref Bram Van Driessche. Er was ook de kuitbeenbr­euk van Kotysch. Een zware blessure met gevolgen. De stugge tandem Teixeira-Kotysch werd uit mekaar getrokken en dat kostte de Kanaries zeker een aantal punten. Tijd voor revanche? “Die match is in ieder geval nog niet verteerd”, bekent Kotysch. “Wij zaten destijds in een goeie flow. Die wedstrijd had ook een heel ander verloop kunnen krijgen. Maar jammer genoeg besliste één man er anders over. Wij zijn er dus op gebrand om die nederlaag door te spoelen. Tegen de topclubs hebben wij dit seizoen uitstekend­e resultaten geboekt. Club Brugge moet aan dat rijtje worden toegevoegd. Ook voor onze fans. Die verdienen dat wij de reguliere competitie met een positieve noot afsluiten.”

Voor Kotysch zelf wordt het een weerzien met zijn Brugse kwelduivel Wesley. “Ik zal hem zeker een aantal keren tegenkomen”, aldus Kotysch. “Maar daar lig ik niet van wakker. Ik ga me voorbereid­en zoals ik dat voor iedere wedstrijd doe. Me op hem focussen, heeft weinig zin. Maar cadeaus moet hij niet verwachten. Wesley is een stevige spits. Door zijn postuur en door zijn speelstijl. Hij vecht wekelijks pittige duels uit. Dat zal zondag niet anders zijn. Hij mag weten dat ik mijn voet zal zetten, ik ga me niet laten doen.”

Geen medeleven

Tijdens de drie maanden inactivite­it kreeg Kotysch geen enkel teken van medeleven van Wesley Moraes en dat steekt hem toch wel een beetje. “Blessures, ook breuken, horen bij het voetbal. Dat is helaas zo. Maar ik vind wel dat hij de kans heeft gemist om een mooie geste te doen. De avond na de wedstrijd heb ik van hem een sms ontvangen. Met een dubbele boodschap: het was niet zijn bedoeling geweest om mij te blesseren en hij hoopte mij snel weer op de velden terug te zien. Mooi. Maar dat bericht was duidelijk een initiatief van zijn club en niet van hem persoonlij­k, want nadien heeft hij nooit nog geïnformee­rd naar mijn herstel.”

Een dikke maand geleden eindigde voor Kotysch de revalidati­e. Sindsdien kon STVV toch weer een paar degelijke resultaten neerzetten, zoals een thuiszege tegen Anderlecht en een puntendeli­ng in Charleroi. Play-off 1 werd echter gemist. “Een beetje jammer”, besluit Kotysch. “We waren er immers dichtbij. Maar als wij zondag drie punten kunnen bijschrijv­en, mogen we toch van een geslaagd seizoen spreken.”

De avond na de match heb ik van Wesley een sms ontvangen. Maar dat was duidelijk een initiatief van zijn club. Nadien heeft hij nooit nog geïnformee­rd naar mijn herstel

Sascha KOTYSCH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium