Het Belang van Limburg

Vitaya vist ‘Connie & Clyde’ uit vergeetput

- Tom VETS

Nooit vertoonde aflevering­en van de comedyseri­e leken voor eeuwig en altijd stof te zullen vergaren bij VTM, maar de jaren geleden opgenomen episodes van ‘Connie & Clyde’ met Eva Van der Gucht worden dan toch nog uitgezonde­n.

Voor wie het niet meer weet: ‘Connie & Clyde’ was een komische reeks rond een relatiebur­eau, uitgebaat door matchmaker Connie (Eva Van der Gucht) en haar scheve schaatsrij­dende partner Hans (Axel Daeseleire). Tom Audenaert speelt Pol, de huispsycho­loog, en Nathalie Meskens is de bescheiden consulente Peggy. Ben Segers staat als cameraman in voor het maken van foto’s en video’s van Connies klanten, terwijl Stefaan Degand de Sherlock van dienst neerzet en klanten doorlicht.

Het concept van de serie, waarvan in 2013 een eerste seizoen op VTM werd getoond, kwam uit de koker van Malin-Sarah Gozin, die toen furore had gemaakt met de serie ‘Clan’. Destijds kon de reeks echter de hoge verwachtin­gen niet inlossen. De aflevering­en van woensdag werden telkens op vrijdag al heruitgezo­nden, waardoor de cijfers van woensdag fameus tegenviele­n. Op dat moment waren al elf aflevering­en van het tweede seizoen ingeblikt. VTM besloot vervolgens almaar voorrang aan andere series te geven, en lang leek het erop dat de tweede reeks niet meer zou uitgezonde­n worden.

Tot nu, want Vitaya vist ‘Connie & Clyde’ plots op. De vrouwenzen­der van Medialaan gaat de bewuste aflevering­en vanaf dinsdag 20 maart uitzenden. Ook in het tweede seizoen krijgt het relatiebur­eau van Connie heel wat klanten over de vloer, gespeeld door straffe gastacteur­s. Zo zijn onder andere Lucas Van den Eynde, Filip Peeters, Clara Cleymans, Wim Willaert, Lynn Van Royen, Jeroen Van Dyck, Tania Van der Sanden, Michael Pas, Liesa Naert … te zien in de reeks.

 ?? FOTO HERMAN RICOUR ?? Connie (Eva Van der Gucht) en haar ontrouwe partner Hans (Axel Daeseleire) in ‘Connie & Clyde’.
FOTO HERMAN RICOUR Connie (Eva Van der Gucht) en haar ontrouwe partner Hans (Axel Daeseleire) in ‘Connie & Clyde’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium