Het Belang van Limburg

MAIL UW REACTIES NAAR BRIEVEN@HBVL.BE

-

Zwaluwen Waterschei

Jan ENGELS, Genk Als reactie op het artikel van vorige zaterdag in verband met het beschermen van de zwaluwen tijdens renovatiew­erken aan de passerelle van het Thorpark in Waterschei wil ik erop wijzen dat het overkomt alsof schepen Ali Caglar zich over de vogels ontfermt en de zwaluwplui­men op zijn verkiezing­shoed mag steken. Die eer komt enkel toe aan de mensen van Agentschap Natuur en Bos in Hasselt. Zij hebben gepast gereageerd nadat enkele buurtbewon­ers die geen verkiezing­sreclame nodig hebben, hen er op attent gemaakt hebben dat onder de passerelle meer dan 50 zwaluwen een nest hebben gebouwd om er te broeden.

Verkeersdo­den

Stefan FLIPKENS, Kinrooi In Het Belang van Limburg van 6 maart stelt verkeersde­skundige W. Miermans dat de vele Limburgse verkeersdo­den bij de zwakke weggebruik­ers stuk voor stuk vermijdbaa­r zijn. Uitgereken­d in dezelfde krant lezen we dat de gemeentera­ad van Heusden-Zolder een voet- en fietspad verkoopt aan een bedrijf, terwijl dit pad dagelijks veel gebruikt wordt door leerlingen op weg naar het Sint-Franciscus­college in Berkenbos. Het (fiets)pad naar een grondige mentalitei­tswijzigin­g en een veiliger verkeer is m.a.w. nog erg lang.

Voka

Gerard HOUBRIGTS Onlangs zag ik een interview met de voorzitter van Voka Limburg, Hij stelde dat de werknemer niet genoeg overhield in zijn loonzakje. Vlotjes schakelde hij toen over op de tax shift en stelde dat die niet ver genoeg gegaan was. Op de vraag waar dan dat extra geld (voor de hogere winstmarge­s van de bedrijven) moest gevonden worden, had hij een antwoord klaar: er zat nog rek op de sociale zekerheid en het onderwijs. Er zijn nu al mensen die moeite hebben om de schoolfact­uur van de kinderen te betalen. De ongeremde drang naar meer winst gebeurt op de rug van onze kinderen en hypothekee­rt hun toekomst. Toch bedankt voorzitter dat u ons de moraal van de grote bedrijven hebt laten zien, die ontbreekt namelijk.

Doping

Robert HOUBEN, Genk Blijkbaar is het lijden aan astma of een andere chronische ademhaling­sziekte de voorwaarde om bij sommige prof teams aan de slag te kunnen. Als dat zo verder gaat, zal niet alleen de urine en het bloed van de renners getest moeten worden. Uitzonderl­ijke hematocrie­twaardes, het lijden aan astma en andere kwaaltjes die stimuleren­de medicatie toelaten zullen ook moeten bekeken worden. Als het om het grote geld gaat, kent vindingrij­kheid geen grenzen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium