Het Belang van Limburg

VAN HEMEL NAAR HEL IN DRIE MINUTEN

DEMBÉLÉ EN VERTONGHEN GENEKT DOOR DODELIJK EFFICIËNT JUVE

- Gert GYSEN

CHAMPIONS LEAGUE

TOTTENHAM - JUVENTUS 1-2

Die taaie oudjes. Juventus leek gisteren meer dan een uur op sterven na dood, maar in drie minuten keerde het de situatie nog om. Tottenham had de kansen, het balbezit en het betere spel. Maar een dodelijk efficiënt Juventus ging met de kwalificat­ie aan de haal. Gianluigi Buffon, 40 jaar. Andrea Barzagli, 36 jaar. Giorgio Chiellini, 33 jaar, Stephan Lichtstein­er, 34 jaar. De gemiddelde leeftijd van Juventus lag gisteren zeer hoog. Met zeven dertigplus­sers in de basis en nog eentje die mocht invallen hield Juventus zijn bijnaam van Oude Dame in stand. Maar de Oude Dame is blijkbaar nog niet versleten. Tegen Tottenham leek ze uitgeteld, maar stond ze uit de doden op.

64 minuten. Zo lang duurde het vooraleer Juventus een eerste keer tussen de palen trapte. Maar dan – in drie minuten tijd – zette Juventus een scheve situatie recht met twee goals. Eerst devieerde Higuaín met buitenkant­je rechts een kopbal van Khedira in doel, twee minuten later bediende diezelfde Higuaín met een prachtige assist zijn landgenoot Paulo Dybala voor de 1-2. Een straffe ommekeer. Ingeleid door twee wissels van Massimo Allegri.

Sterke Dembélé

Want tot dat moment leek Tottenham op de zege af te stevenen. Eerlijk gezegd waren we hier al een tekst aan het neerpennen waarin we de loftrompet bovenhaald­en voor Mousa Dembélé en Son Hueng-Min. Voor Dembélé omdat hij opnieuw fantastisc­h sterk was aan de bal. Hij liet zelfs een zeer straffe statistiek opteke- nen. Voor rust was hij goed voor 100 procent geslaagde passes. En Son Hueng-Min verdiende lof voor zijn rol als meest gevaarlijk­e speler. Harry Kane trapte voor rust een kans in het zijnet en Son kreeg er zelfs drie – een schot van schuin op Buffon, een kopbal op de vuisten van Buffon en een schot net naast doel – alvorens hij zijn ploeg verdiend op voorsprong bracht met een gekraakt schot.

Dodelijk efficiënt

Maar hoe sterk Dembélé en Son ook speelden, de dodelijke efficiënti­e van Juventus verdient het meeste lof van al. De Italianen moesten het spel ondergaan en voetbalden amper een kans bij elkaar. En toch scoorden ze twee keer en konden ze zich plaatsen voor de kwartfinal­es van de Champions League.

Jan Vertonghen kwam goed weg toen hij Douglas Costa onderuitha­alde in zijn eigen zestien. De assistent-scheidsrec­hter op de doellijn stond er met zijn neus bovenop, maar toch kreeg Juventus geen strafschop. Het had de wedstrijd een heel ander aanzicht kunnen geven. Maar nu was het dus Tottenham dat de wedstrijd domineerde.

Tot die 64ste minuut dus, waarin Higuaín en Dybala met elk een goal de situatie in drie minuten omkeerden. Het scorebord wees plots een voordeel voor Juventus aan, maar in het spel bleef Tottenham de dominante ploeg. Met man en macht ging het op zoek naar de gelijkmake­r. Tot drie keer toe kwam het nog zeer dichtbij. En dan kwam in de extra tijd nog de allergroot­ste kans: een knappe kopbal van Kane strandde op de paal, waarna Barzagli de bal vlak voor de neus van Lamela nog van de lijn kon wegwerken. Zo dicht kwam Tottenham dus.

 ??  ??
 ?? EPA-EFE
Foto ?? De dodelijke efficiënti­e van Higuaín (foto) en Dybala deed Tottenham de das om.
EPA-EFE Foto De dodelijke efficiënti­e van Higuaín (foto) en Dybala deed Tottenham de das om.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium