Het Belang van Limburg

Van Tirana naar Sporting

Velisha Sejdo speelde acht jaar geleden nog bij de jeugd in Albanië

- FREDERIK BAETEN

Sporting Hasselt speelt vanavond voor de derde thuismatch op rij een Limburgse clash. De Hasselaren missen maar liefst vier basisspele­rs door een schorsing. Hierdoor ruiken anderen hun kans. Een van hen is de Albanese Belg Velisha ‘velo’ Sejdo (21). Acht jaar geleden woonde hij nog in Albanië en speelde hij bij de jeugd van Dinamo Tirana. Sejdo kwam in een voor hem nieuwe wereld terecht: “Zeven jaar geleden beslisten mijn ouders om met het hele gezin naar België te verhuizen. Niet dat we het slecht hadden in Tirana, maar voor een betere toekomst voor mijn zus en mezelf, namen ze de beslissing om mijn nonkel te volgen naar België. Die woonde in Hasselt, vlak bij het stadion van Sporting (lacht). Daar wonen wij nu ook in de buurt. Op school was het natuurlijk niet simpel. Ik moest mij behelpen in gebrekkig Engels. Nederlands leren ging vlotter dan ik verwacht had. Op dit moment studeer ik Accountanc­y in het eerste jaar hoger onderwijs. Ik voel mij nu thuis in België. Al is het wel altijd een blij weerzien met de oude vrienden en familie als we op vakantie gaan in Albanië.”

Debuut tegen Aalst

Sejdo begon te voetballen bij de jeugd van Torpedo. “Daarna ging het naar Sporting waar ik nu aan mijn vijfde seizoen bezig ben.” Sejdo was een anonieme belofte tot hij vorig seizoen plots zijn kans kreeg in de eindronde op Aalst. Trainer Pino Canale gelooft in hem. “De eerste keer in de kleedkamer zag ik daar zo’n mager en verlegen ventje zitten, maar op training maakte hij meteen indruk op mij: pijlsnel en sterk. Velo mist wel nog overzicht en die laatste pass moet nog beter. In Duffel vorige week heeft hij een goede match gespeeld, maar ik heb voor Bocholt vier man voor de twee vleugels. Hard blijven werken is dus de boodschap.”

Krampen

Velisha SEJDO

In de tweede match liep ik een scheur van zes centimeter in de hamstring op. De revalidati­e nam toch wat tijd in beslag. Toen Canale mij zei dat ik mocht starten in Duffel, wist ik niet waar ik het had

Sejdo pikt het zonder probleem op. “Dat ik weer kan voetballen, maakt mij al heel blij. Ik heb mijn deel van de pech al gehad. Ik had een basisplek in de eerste twee matchen, maar in de tweede match liep ik een scheur van zes centimeter in de hamstring op. De revalidati­e nam toch wat tijd in beslag. Ik heb rustig opgebouwd bij de beloften. Toen Canale mij vorige week zei dat ik mocht starten in Duffel, wist ik niet waar ik het had (lacht). Na een uur zat ik er wel helemaal door wegens krampen.”

SP.HASSELT

Vier geschorste­n: Bracké, Güvenç, Vrijsen én Verbeeck pakten hun derde geel in Duffel en zijn geschorst. Coach Canale kan wel Fred Ouedraogo en Timo Durwael recuperere­n.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Sejdo trok zeven jaar geleden met zijn ouders van Tirana naar Hasselt.
FOTO TOM PALMAERS Sejdo trok zeven jaar geleden met zijn ouders van Tirana naar Hasselt.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium