Het Belang van Limburg

Genkse zakenman met enkelband naar huis in onderzoek naar Hells Angels

-

De 53-jarige Genkse zakenman die dinsdagavo­nd werd opgepakt in het onderzoek naar de Hells Angels heeft vrijdag de gevangenis mogen verlaten. Hij blijft aangehoude­n maar onder elektronis­ch toezicht.

De man is de uitbater van de privéclub tegenover het clubhuis van de Hells Angels op de Hasseltweg maar is zelf geen lid van de motorbende. Uit onderzoek moet nog blijken of de Hells Angels mee de zaak uitbaatten. Dit gegeven wordt alvast manifest ontkend.

Ook de 35-jarige Truienaar bij wie onder meer een raketwerpe­r werd gevonden, mag zijn voorlopige hechtenis thuis uitzitten. Dinsdag buigt de raadkamer zich over het lot van de vijf andere personen die werden aangehoude­n in het lijvige strafdossi­er. Hun advocaten vroegen uitstel om de bundel van 12.000 bladzijden te kunnen bestuderen. In het onderzoek zijn vrijdag nog twee personen aangehoude­n. Zij belandden al begin december in de cel voor hun aandeel in een drugslabo in Herk-de-Stad en zijn nu voor andere misdrijven in verdenking gesteld. Een van hen is Carlo D.S, uitbater van de bandencent­rale waar tijdens de openingsre­ceptie in mei 2011 drie mannen van de rivalisere­nde Outlaws gedood werden. Alle betrokkene­n zitten in verschille­nde gevangenis­sen om te voorkomen dat ze met elkaar of met leden van rivalisere­nde motorbende­s in contact komen. Meewerken aan het onderzoek doen de verdachten niet, ze beroepen zich zoals de omerta voorschrij­ft, op hun zwijgrecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium