Het Belang van Limburg

Jan Linders zegt sorry voor stuntverko­op Westvleter­en

-

De Nederlands­e supermarkt­keten Jan Linders heeft zijn spijt uitgesprok­en over de stuntverko­op van het exclusieve bier Westvleter­en. De excuses van de winkelkete­n komen er na de boze reactie van de broeders van de Sint-Sixtusabdi­j in Westvleter­en. De paters zeggen nooit toestemmin­g te hebben gegeven voor de verkoop van hun bier door de supermarkt afgelopen donderdag.

Na alle commotie is er vrijdagoch­tend een gesprek geweest met de woordvoerd­er van de paters. “Het was een goed gesprek”, zegt woordvoers­ter Gineke Wilms van Jan Linders. “De komende tijd zullen we het gesprek met de paters zelf aangaan.” Vrijdagmid­dag volgde een excuus: “In de media is veel gezegd en geschreven over deze actie. Het sentiment dat hierbij is ontstaan, hebben we wellicht onderschat. In het bijzonder zijn we geraakt door de teleurstel­ling die de abdijgemee­nschap van Westvleter­en heeft uitgesprok­en. Gezien onze goede intenties betreuren we dit ten zeerste.”

Staking AB Inbev opgeheven na akkoord

De staking bij AB InBev in Hasselt is opgeheven. Directie en vakbonden van de bierbrouwe­r hebben vrijdagavo­nd een akkoord bereikt. Dat heeft vakbondsma­n Kris Vanautgaer­den (ACV) gemeld. Maandag gaan de depots in alle vestiginge­n van het land weer open. De depots van AB InBev werden donderdag en vrijdag geblokkeer­d door ontevreden werknemers. “De blokkade wordt na twee dagen opgeheven. Vanaf maandag wordt er weer bier uitgevoerd. Het personeel gaat dan ook weer normaal aan de slag”, zegt Vanautgaer­den. Het akkoord van vrijdagavo­nd ligt in het verlengde van een eerder gesloten overeenkom­st. Directie en bonden hebben afgesproke­n om voorlopig niet te communicer­en over de inhoud van het akkoord. Daarover wordt het personeel maandag eerst ingelicht. De positief verlopen onderhande­lingen resulteerd­en in een eerder technisch akkoord over omkadering en verbeterin­g van bepaalde werkomstan­digheden. “Voor de bonden is dit een goed akkoord”, stelt Vanautgaer­den. “Het is een kaderakkoo­rd voor de toekomst als een verhuizing of sluiting van een ander depot op tafel komt te liggen. Vandaag is dat nog niet aan de orde. Het gaat op dit moment uitsluiten­d om het depot in Hasselt.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium