Het Belang van Limburg

“Ik moet voor m’n familie kunnen zorgen”

Dennis van Wijk over de immense druk, zijn toekomst en de rol van Moeskroen

- David VAN DEN BROECK

55 jaar en gepokt en gemazeld in het wereldje, maar ook Dennis van Wijk is heus nerveus. 37 minuten lang blikte hij vooruit op de miljoenenm­atch van Malinwa. Krijgt hij straks een standbeeld of was deze persbabbel zijn laatste? “Ik besef dat mijn toekomst ook op het spel staat.” Nu is het alles of niets. Do or die. De dood of de gladiolen. Van Wijk weet wat zijn spelers moeten doen. “Ervoor zorgen dat hun emoties en frustratie­s niet de bovenhand halen. Ze moeten bij de les blijven. Kijk naar Juventus: 0-1 achter op Tottenham, maar die mannen blijven cool. En dan pats: in twee minuten is de match gekanteld. Je mag nooit panikeren.”

Complot

Makkelijk gezegd. De druk op KV is immens. “Dat besef ik ook. Maar we hebben toch veel jongens die al meer dan honderd wedstrijde­n in eerste hebben gespeeld? Die al voor hetere vuren hebben gestaan? Als je de top wil bereiken, moet je hiermee kunnen omgaan. In wedstrijde­n als deze staan de groten op.”

En wat met de druk op de coach? “Dat er veel op het spel staat, weet ik wel. Niet alleen de toekomst van de club, maar ook die van mij. Ik moet voor m’n familie kunnen zorgen... Als we winnen, zal ik hier volgend seizoen nog zijn. Als we verliezen, zullen we zien wat er gebeurt. Dus ja, ik zal gespannen zijn.”

Na zijn eerste match, nota bene tegen Moeskroen, insinueerd­e Van Wijk al dat Eupen het op de laatste speeldag mogelijk makkelijk krijgt. Hij kreeg kritiek voor die uitspraken, maar intussen hoor je overal dat niemand Moeskroen vertrouwt. “Hoe zou dat nou komen? Moet ik dat beantwoord­en? (grijnst) Toen ik dat balletje liet rollen, verklaarde iedereen me voor gek. Maar nu ik me op de vlakte houd, beginnen júllie er weer over en blijkt ook dat iedereen denkt wat ik toen heb gesuggeree­rd. Wie had er

EUPEN - MOESKROEN dan gelijk en wie was er niet zo gek? Maar ach, op die complotthe­orieën heb ik toch geen vat. Laten we gewoon hopen dat we zelf winnen. Met een paar goals verschil. Dan kunnen we onszelf niks verwijten.”

Op die complotthe­orieën heb ik toch geen vat. Laten we gewoon hopen dat we zelf winnen

Drie keer scoren

Je hoort het overal: 3-0 of 4-0 zou ideaal zijn. “Maar

ja, hey, hallo…

KV MECHELEN - W.-BEVEREN

Dennis VAN WIJK Drie keer scoren is ons dit seizoen nog maar één gelukt. En toen scoorde Genk ook twee keer. We gaan sowieso aanvallen, maar het blijft opletten voor de counters. Uiteraard gaan we ons tijdens de match ook informeren over de stand in Eupen, maar we zullen het toch zelf moeten doen. Een cadeau van Waasland-Beveren? Dat heb ik nog nooit gekregen en daar zal ik ook nooit om

vragen.”

LOKEREN - ZULTE WAREGEM

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Zondag staat niet alleen de toekomst van KV Mechelen, maar ook die van trainer Dennis van Wijk op het spel.
FOTO GMAX AGENCY Zondag staat niet alleen de toekomst van KV Mechelen, maar ook die van trainer Dennis van Wijk op het spel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium