Het Belang van Limburg

“Wees gerust, ik zal hier niet niks doen”

Ex-miss NOÉMIE HAPPART reageert op de Chinese transfer van haar man YANNICK

- Silke REMMERY

De kritiek op de transfer van Yannick Carrasco naar China was stevig. Al twee weken wordt hij afgeschild­erd als een geldwolf die kiest voor de miljoenen en niet voor zijn carrière. En vrouwlief Noémie Happart (24) moet gewoon volgen, de duts. Niet, dus. De ex-Miss België reageert voor het eerst vanuit China. Dat hij niet gekozen heeft voor het spel, maar wel voor de tien miljoen euro die elk jaar op zijn bankrekeni­ng zal worden gestort. De transfer van Yannick Carrasco (24) van Atlético Madrid naar het Chinese Dalian Yifang was op z’n zachtst gezegd niet onbesproke­n. Gezwicht voor het grote geld, klonk het bij voetbalana­listen. De voorspelli­ng van voetbalcom­mentator Filip Joos zei alles: “Carrasco is topsporter af.” Zelfs Rode Duivel-collega Eden Hazard noemde de overstap “een beetje bizar”.

Op sociale media werd het minder fraai verwoord: “Allemaal voor het geld”, “Verloochen­ing van de sport, schaam je” of “Bye bye carrière, welcome money!” En dan moest hij zijn debuut nog verliezen met 8-0. “Hoezo, hij ging voor de sportieve uitdaging en niet voor het geld?”

“Die commentaar heb ik niet eens gelezen”, zegt vrouwlief Noémie Happart. “Yannick en ik besteden daar niet veel aandacht aan.” Dat ze het zelf allebei zagen zitten, is het enige wat telt. “We hebben de pro’s en contra’s tegenover elkaar gezet. Dat er zo’n grote afstand zou zijn met mijn familie en vrienden was natuurlijk het grootste nadeel. Ik zal hen minder kunnen zien dat ik zou willen. Maar daar zijn oplossinge­n voor: we zijn intussen al enkele bezoeken aan het regelen.”

“Dus nee, Yannick heeft niet eindeloos veel moeite moeten doen om mij te overtuigen”, zegt de exMiss België. “Ik ben een avonturier. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken, te reizen, dingen te bezoeken. Bovendien houd ik echt van Azië.”

Het koppel zoekt er naar een huis. Dat het niet langer in Spanje zal staan, vindt Happart wel jammer. In het begin van Carrasco’s carrière bij Atlético pendelde ze nog tussen haar thuisstad Luik en Madrid, maar toen ze haar diploma marketing behaalde, verhuisde ze naar Spanje. “En daar hebben we echt graag gewoond. Ik zal Madrid missen, aan Spanje ben ik mijn hart verloren. Maar niets houdt ons natuurlijk tegen om er nog eens naartoe te gaan.”

Cursus Chinees

En als ze zich in China toch te eenzaam voelt, kan ze altijd een baby nemen, suggereert een volger op haar Instagramp­agina. Een reactie die bij Noémie wél in het verkeerde keelgat schiet. “Ik vind het triest dat mensen zo denken”, zegt ze. “Onze verhuis naar China betekent niet dat ik alles moet opgeven. Voor mij is dit geen opoffering.” Daarmee benadrukt ze nog maar eens dat ze er niet van droomt om WAG te zijn, ze vindt dat woord zelfs nogal “kleinerend”. “Ik blijf heel actief, dat is altijd al zo geweest. Ik heb me nooit afhankelij­k van iemand opgesteld. Ik wil mijn eigen projecten in China en Europa blijven uitvoeren. Welke? Dat houd ik nog even geheim. Tot alles op punt staat. In Madrid had ik ook al enkele persoonlij­ke projecten lopen, bovenop mijn cursussen Spaans en Engels. Nu zou ik graag ook Chinees willen spreken, ik leer graag veel talen. Wees gerust, ik zal hier niet niks doen.”

Yannick en ik besteden niet veel aandacht aan de negatieve commentare­n

Noémie HAPPART Naar goede gewoonte staat het buitenland­s voetbal ook dit weekend weer garant voor mooie affiches. Topwedstri­jden die ook een antwoord zullen verschaffe­n op drie hamvragen:

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium