Het Belang van Limburg

“Kern is aan verjonging toe”

VCK Bolderberg rekent op broers Gert (43) en Daan (41) Palmers

- Rob KWANTEN

De naam Palmers klinkt als een klok in de volleybalw­ereld. Hanne Palmers maakt het mooie weer bij Mavo Dilsen-Stokkem. En dan zijn er natuurlijk haar neven Gert en Daan, de aanvallend­e speerpunte­n van VCK Bolderberg, nummer vier van tweede divisie A. VCK ontvangt zaterdagav­ond Wara Genk B, dat op slechts één puntje van leider Beerse kampeert. “We zouden Genk graag de drie punten afhandig maken”, zegt Gert Palmers. Ze zijn niet meer van de jongste, de broertjes Palmers. Gert is 43, Daan twee jaar jonger. In hun gloriejare­n speelden ze met Halen enkele seizoenen in eredivisie op het allerhoogs­te niveau. “Maar dat behoort al lang tot de verleden tijd”, aldus Gert. “Ik hang nog met haken en ogen aan mekaar. De recuperati­e na een intensieve wedstrijd komt niet meer zo snel op gang. Onlangs was er nog de immer geladen wedstrijd tegen Stevoort, met veel animo op én naast het veld. Dat kruipt in de kleren. Verder sukkel ik ook al een tijdje met een knieblessu­re. Eigenlijk ben ik toe aan rust.” “Onze kern is dringend aan verjonging toe”, pikt Daan in. “De gemiddelde leeftijd van onze ploeg ligt rond de 40 jaar. Dat verhaaltje kan niet blijven duren. Onze wisselvall­ige prestaties weerspiege­len dat ook. Het is ofwel top, ofwel heel slecht. T1 Peter Ruttens heeft al aangegeven dat er jong talent moet bijkomen. Zo niet zal hij Bolderberg uitwuiven. Een standpunt, dat ik kan begrijpen. Giel Joris laat af en toe zijn kunnen zien, maar buiten hem staat er niemand echt op de poort van de eerste ploeg te kloppen.” “Wel spijtig dat we in dezelfde vijver als Stalvoc Beverlo, Zonhoven en Geetbets vissen. Het is een kleine wereld”, vult Gert aan.

Vriendscha­psband

In de heenronde deelde Bolderberg samen met Genk de lakens uit. De topper in de Eurassur-hal werd met 3-2 gewonnen door Genk. “We zouden hen in sporthal Kajoba graag de drie punten afhandig maken”, gaat Gert verder. “Elk graantje willen we meepikken. Promoveren? Liever niet. Ik heb mijn carrière gehad en wil gewoon op een fatsoenlij­k niveau met mijn kameraden volleyball­en. De vriendscha­psband binnen ons team vind ik heel belangrijk. Elke overwinnin­g wordt uitbundig gevierd.

Daan deelt de mening van zijn broer. “Er zijn nog vijf wedstrijde­n te spelen en we staan op slechts vier punten van Beerse. Promoveren is dus nog steeds mogelijk, maar dat ambiëren wij niet. Het is beter voor de club om in tweede divisie te blijven en de kern drastisch te verjongen. Daarna kan je weer naar boven kijken. Maar we gaan Genk wel proberen te kloppen. Gert is voor ons van cruciaal belang, dus ik hoop dat zij knie stand houdt.”

X

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Gert en Daan Palmers: “Promoveren is dus nog steeds mogelijk, maar dat ambiëren wij niet.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Gert en Daan Palmers: “Promoveren is dus nog steeds mogelijk, maar dat ambiëren wij niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium