Het Belang van Limburg

Maaseik verslikt zich in Guibertin

- Rob KWANTEN

De laatste poulewedst­rijd van de play-offs is voor Maaseik op een sisser afgelopen. De 3-1-nederlaag bij Guibertin heeft dan wel geen belang meer, een opsteker voor de Champions League-missie in Rusland is het allerminst. In deze voor Maaseik volstrekt overbodige wedstrijd startten de Maaslander­s zonder middenman Timo Tammemaa, die thuis uitziekte met het oog op de verplaatsi­ng naar Novosibirs­k. Ook T2 Ivan Janssen was niet van de partij: hij werd op de bank vervangen door T3 Wouter Bijnens. Joel Banks koos opnieuw voor 2 libero's: Dronkers voor de receptie en Dumont voor de verdedigin­g. Een zet die woensdag tegen Waremme goed uitpakte, maar Guibertin had zijn huiswerk duidelijk gemaakt. Wojcik scoorde in de eerste set vanuit alle hoeken, met dank aan uitstekend werk van setter Godart. Ook Aljosa Urnaut liet zich opmerken tegen zijn gouwgenote­n. Maaseik, bij wie Bruno, Ahyi en Cox voor de punten moesten zorgen, kwam er in set twee evenmin door.

Tiebreak

Ahyi blokte Wojcik nog wel mooi af naar 4-4, maar daarna stoomde Axis vlot door naar 25-18. Ahyi en Cox kwamen er beter door in set drie. Joel Banks pakte dan wel geel na protest op een netfout, maar zag zijn team toch de set pakken. Op naar een tiebreak, denk je dan. Maar de thuisploeg wilde de punten in Mont-Saint-Guibert houden. Man van de wedstrijd Wojcik knalde de Nolikodefe­nsie in set vier helemaal aan diggelen en bezorgde zijn ploeg drie verdiende punten. Als Guibertin komend weekend de volle buit pakt tegen Waremme en Menen of Aalst punten morst tegen Zoersel, maken de Waals-Brabanders nog kans om als beste tweede door te stoten naar de Final Four. De Noliko-spelers vieren zondag carnaval en maken dan de verplaatsi­ng naar Novosibirs­k, op zoek naar een Europese stunt.

?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Cox tegenover Baetens.
Foto RAYMOND LEMMENS Cox tegenover Baetens.