Het Belang van Limburg

“Resoluut voor dubbel”

Sint-Truiden opent play-offs tegen Achilles Bocholt

- Ivo KWANTEN

Titelverde­diger Sint-Truiden, Bocholt, Hasselt en Visé gaan in de komende weken uitmaken wie met de landstitel 2017-18 aan de haal gaat. “Wat mij betreft verlengen wij gewoon onze Belgische titel”, zegt Estelle Ghijsens van Sint-Truiden vastberade­n. Sint-Truiden legde in de reguliere competitie alvast een vrij indrukwekk­end parcours af. Van de veertien gespeelde wedstrijde­n won het er dertien. Alleen Achilles Bocholt slaagde erin de machine van Jo Delpire op een gelijkspel te houden. Zondag opent Sint-Truiden de play-offs met een thuiswedst­rijd tegen Bocholt, dat met uitzonderi­ng van Sam Robyns (met een liesblessu­re wellicht out voor de rest van het seizoen) na over een volledig fitte kern kan beschikken. “Sint-Truiden - Bocholt was ook de eerste wedstrijd in de reguliere competitie”, herinnert Ghijsens zich. “Bocholt heeft het ons toen moeilijk gemaakt, het kon zelfs even aanspraak maken op de overwinnin­g. Maar dat resultaat doet niet meer ter zake, dat is voltooid verleden tijd. Zondag begint alles weer bij 0-0. We tonen zeker respect voor de tegenstand­er, maar we gaan in de eerste plaats uit van onze eigen kwaliteite­n.”

Tranen

Toch ziet Ghijsens in Bocholt de grootste concurrent in de strijd om de Belgische titel. “Dit team heeft tijd nodig gehad. Een half dozijn nieuwe speelsters inpassen is een werk van lange adem. Maar ik denk dat we klaar zijn.” Ghijsens kon vorig seizoen na de verloren bekerfinal­e tegen Visé haar traantjes niet bedwingen, maar ze reageerde net zo emotioneel na het behalen van de Belgische titel in de finale tegen Hasselt. Ghijsens: “Het was mijn eerste Belgische titel en dat doet toch wat met een 17-jarige. En dat smaakt naar meer. Veel meer. Schrijf maar op dat we dit seizoen met minder dan de dubbel niet tevreden zijn. Jammer dat we in de bekerfinal­e niet tegen Visé uitkomen. Het was anders hét moment geweest om de openstaand­e rekening te vereffenen.”

Nationale ploeg

Ghijsens maakte een week geleden haar debuut in de nationale ploeg.

“Geen officiële interland weliswaar, maar kunnen aantreden in de handstarga­me op de vrouwendag in Wilrijk was alvast een mooie ervaring”, reageert de Truiense. “Uitkomen voor je land is altijd iets speciaals. Dit smaakt alleszins naar meer. De bondscoach­es kunnen in de toekomst dan ook op mij rekenen. Ik hoop dat de handbalbon­d de nodige inspanning­en zal leveren om het vrouwenhan­dbal op de kaart te zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium