Het Belang van Limburg

Trainer Tom Van Imschoot gaat (voorlopig) ook de contractbe­sprekingen met de spelers voeren

- Piet DINGENS

Leider Lommel verloor in 2018 geen enkel punt en gooide al zijn naaste concurrent­en op een hoopje. “Dat is nog geen reden om Seraing straks te onderschat­ten”, houdt Tom Van Imschoot zijn troepen scherp.

Sluimert in deze periode van hoogconjun­ctuur niet het gevaar dat succes verblindt?

Van Imschoot: “Ik denk het niet. Onze groep is volwassen genoeg om het belang van deze match juist in te schatten. Het is ook de taak van de trainer om ervoor te zorgen dat er nu geen decompress­ie komt. Iedereen moet scherp en gefocust blijven.”

De Métallos legden na Lommel het beste parcours af in 2018. Vijf zeges, een gelijkspel en slechts één nederlaag.

“Seraing is in de loop van het seizoen rijper geworden, sterker. Hun ploeg bestaat uit veel atletische jongens, met voetballen­d vermogen en grinta. Coach Christophe Grégoire levert daar goed werk.”

Seraing staat op vijf punten van de vierde plaats en wil absoluut naar de eindronde. Jullie kunnen een concurrent, die wellicht een licentie voor 1B zal krijgen, mogelijk definitief uitschakel­en voor die play-offs.

“Dat klopt en dus gaan zij supergemot­iveerd aan de aftrap komen. Op zeven wedstrijde­n van het einde (van de reguliere competitie) wordt het voor hen een cruciaal duel. De spanning zal te snijden zijn. Zij gaan resoluut voor winst, wij ook.”

Met kapitein Wouter Scheelen vliegt een eerste vogel binnenkort uit het Lommelse nest. Hoe staat het met de trainer en wie gaat de contractbe­sprekingen met de spelers voeren nu jij niet langer de sportieve coördinato­r bent?

“Als we promoveren, blijf ik volgend seizoen hoofdcoach. Dat ligt contractue­el vast. Je kan in onze situatie niet pas half mei in actie schieten. Daarom opteren we voor een tijdelijke oplossing. Ik ga zeker nog aan tafel zitten met onze spelers die einde contract zijn en zal ook elders mijn voelspriet­en al uitsteken.”

LOMMEL: Iedereen is fit.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Tom Van Imschoot: “Onze groep is volwassen genoeg om het belang van deze match in te schatten.”
FOTO DICK DEMEY Tom Van Imschoot: “Onze groep is volwassen genoeg om het belang van deze match in te schatten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium