Het Belang van Limburg

“Bocholt wilde het harder”

Bezoekers houden leider THES onder druk na derbyzege

- Frederik BAETEN

Bocholt VV heeft na een magere pot voetbal de derby tegen Sporting Hasselt op zijn naam geschreven. Een gehavende thuisploeg speelde één van zijn minste wedstrijde­n van het seizoen en zat op het slokwartie­r na nooit in de match. Bocholt pakte de zege na een kopbalgoal van Voorjans in de eerste helft en Bongiorno maakte het in het slot helemaal af met een overhoekse trap. Flankaanva­ller Lance Voorjans van Bocholt legde met zijn derde goal van het seizoen de wedstrijd al na een halfuur in een beslissend­e plooi. Voorjans: “Toen ik Pellegriti de actie zag maken op de rechterfla­nk, wist ik meteen dat ik op de juiste plaats moest zijn. Hij zette de bal schitteren­d voor en ik kon net op tijd voor mijn man komen om te koppen. Op zo’n nat veld moet je de bal niet hard raken om de doelman te verslaan.” Voorjans bleef ook in de rest van de wedstrijd druk uitoefenen op de Hasseltse rechterfla­nk. Zo testte hij nog een keer de vuisten van Vits in een eerste helft, waarin Bocholt baas was.

Makke derby

Ook bezoekende coach Licata zag een goed Bocholt voor de rust. “We scoorden en hadden de match volledig in handen. Wat ik na rust zag, stond mij minder aan. Het was holder de bolder aan beide kanten. Voor de toeschouwe­rs was dit geen mooie partij om naar te kijken. Maar goed, toch ben ik tevreden over de prestatie van mijn ploeg. In het begin van het seizoen verloren we punten na dit soort moeilijke matchen. Nu niet meer. We blijven groeien en dat is een fijne vaststelli­ng.”

Bij de thuisploeg frustratie troef. Uiteraard waren de schorsinge­n van Güvenç, Bracke, Vrijsen en Verbeeck plus het vroege uitvallen van Ruytinx (adductoren) én Timmermans (enkel) pijnlijk, maar dan nog? Hasselt was niet op de afspraak.

Strenge Canale

De thuisploeg claimde een rode kaart van de Bocholtse doelman na een fout op Ouedraogo. En in het slotkwarti­er kon het, met nota bene verdediger Janssen diep in de spits, zowaar een doelrijpe kans afdwingen die zomaar de gelijkmake­r had kunnen opleveren. In de absolute slotfase trok Bongiorno de Bocholtse zege echter helemaal over de streep. “Ik had gehoopt dat ik het moeilijk zou hebben om keuzes te maken na deze match, maar dat zal na dit vertoon niet zo zijn”, verklaarde Sporting Hasselt-coach Pino Canale na afloop. “Wat mij nog het meeste stoort, is dat Bocholt deze partij gewoon veel harder wilde winnen. Dat kan niet als je in het shirt van Hasselt speelt. Ik wil niet iedereen over dezelfde kam scheren: Proesmans en Durwael kwamen terug en hebben hun match gespeeld. Van onze kapitein Vanderputt­e had ik meer verwacht. Ik ben streng voor mezelf, maar ook voor mijn spelers.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Swers en Vanderputt­e gaan stevig door op Voorjans.
FOTO SERGE MINTEN Swers en Vanderputt­e gaan stevig door op Voorjans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium