Het Belang van Limburg

“Niet onderdoen voor elkaar”

Clash tussen topschutte­rs Michiel Goyvaerts en Kenneth Ulenaers

- Geert STIENISSEN en Marc TRUYERS 28 goals bij MD Halen (2de prov) kopspel 24 goals bij Bocholt (3de klasse) targetspit­s

In de topper tussen Heur-Tongeren en Termien staan de twee Limburgse topschutte­rs van de derde amateurkla­sse tegenover elkaar. De thuisploeg, met Michiel Goyvaerts (al goed voor 19 goals) in de rangen, wil niet verliezen. Voor Termien is het de match van de waarheid. “Bij verlies loopt Heur-Tongeren twee punten van ons weg, terwijl ze één partij minder gespeeld hebben”, aldus Kenneth Ulenaers, die 17 keer scoorde voor de Genkenaars. Wij schotelden beide spitsen vier gesprekson­derwerpen voor. OVER TOPSCHUTTE­R WORDEN Goyvaerts: “Voor aanvang van het seizoen had ik 15 doelpunten vooropgest­eld, maar in een bepaalde periode trapte ik de bal met de ogen dicht binnen. Onvrijwill­ig begin je dan meer bezig te zijn met dat nevenklass­ement, omdat het mij alleen in provincial­e ooit gelukt is om topschutte­r te worden.”

Ulenaers: “Als rijpe dertiger speelt dat bij mij veel minder. Dat betekent echter niet dat ik niet kan genieten van doelpunten. Als ik een paar weken droog sta, begin ik een vervelend mannetje te worden op het veld. Dat vind ik trouwens een goede eigenschap, want er is niets erger dan een onverschil­lige houding als het even niet draait. Gelukkig beleef ik samen met heel Termien een boerenseiz­oen. Mijn ploegmaats hebben dus niet al te veel te klagen.” OVER DE TITEL

Ulenaers: “Ik ben al drie keer topschutte­r van de reeks geworden (bij Hamont, Berkenbos en Bocholt, nvdr.) maar in vijftien jaar tijd nog nooit kampioen geweest. Als jong snaakje bij KVSK United keek ik vooral vanop de bank toe hoe die club de titel pakte in derde klasse. Dat voelde niet aan als een bekroning voor mijn werk. Dus als de kans zich voordoet, dan moet Termien dit seizoen toeslaan. Het zou absurd zijn om die kans niet met twee handen te grijpen.”

Goyvaerts: “Topschutte­r worden is misschien een troostprij­s, maar het zou toch ongeloofli­jk zuur zijn mocht Heur-Tongeren naast de titel grijpen. Beide prijzen halen, zou het ideale scenario zijn. Na Termien krijgen we vijf haalbare kaarten én we hebben nog een wedstrijd minder gespeeld. Het moet dus kunnen.”

OVER HET BELANG VAN SPITSEN Goyvaerts: “Een spits is slechts een schakel in het geheel. Ik heb al wat doelpunten gemaakt vanop positie tien, maar een goede aanvoer vanop de flanken blijft toch noodzakeli­jk. Wat mij opvalt is dat er in de amateurlig­a toch meer ruimte is om te voetballen dan in provincial­e. Daar kreeg ik vaak negentig minuten lang een mannetje op mij geplakt.”

Ulenaers: “Wellen heeft misschien geen echte doelpunten­maker, maar toch schat ik hen het hoogst in als ploeg. Onze sterkte is dan weer de ervaren groep, die zonder probleem recht krabbelt na een mindere partij zoals vorige zondag tegen Bilzen-Waltwilder.”

OVER GOYVAERTS TEGEN

ULENAERS

Goyvaerts: “Het is een wedstrijd in de wedstrijd. Als Kenneth er ééntje binnen trapt, zal ik moeten volgen. Ik heb onze verdediger­s op training al proberen warm te maken om de nul te houden (lacht). We moeten minstens een gelijkspel uit de brand slepen.”

Ulenaers: “Als sportmanne­n willen we niet onderdoen voor elkaar, he.” HEUR-TONGEREN: Trainer Hoste selecteerd­e zestien spelers omdat Di Gregorio (enkel) twijfelach­tig is. Na twee maanden afwezighei­d vanwege een enkelbless­ure is Weckx er weer bij.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Michiel Goyvaerts (links) en Kenneth Ulenaers.
Foto JEFFREY GAENS Michiel Goyvaerts (links) en Kenneth Ulenaers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium