Het Belang van Limburg

“Het vuur zit er weer in” “Er volgen nog zeven lastige matchen”

Werner Follon moet bij Pelt het pad effenen voor Geert Knapen

- Paul THEEUWEN/Jos CASTERMANS

Na het vertrek van Rikie Broeckx is Werner Follon (47) voor de vierde keer interim-coach bij Esp. Pelt. Hij klaart die klus tot eind dit seizoen. In feite moet hij het pad effenen voor Geert Knapen, die volgend seizoen T1 wordt. “Als je één op twaalf haalt, weet je dat ze als T2 bij u komen aankloppen”, beseft Werner Follon als geen ander. “Ik heb dan, na overleg met Bart Peeters, beslist om het tijdelijk over te nemen. Wij hebben het voordeel dat we allebei dichter bij de spelersgro­ep aanleunen dan de T1. Als T2 leef je gewoon tussen de jongens. Daar moeten Bart en ik ons voordeel uit halen. We hebben hen al proberen duidelijk te maken dat scherp trainen onvoldoend­e is. Ze moeten het tijdens een match waarmaken op het veld. Vorig weekend was al te merken dat die boodschap was aangekomen. Er zit weer vuur in de ploeg.”

“We zullen KVK Wellen zeker niet onderschat­ten”, zo gaat hij verder. “Maar we moeten wel onze slechte prestatie van de heenmatch uitwissen. Op dat kunstgras werden we gewoon weggespeel­d. Gelukkig genieten we nu van het thuisvoord­eel. We gaan dan ook resoluut voor de drie punten. Die hebben we nodig om ons in de middenmoot te handhaven.”

Geert Knapen

Eind dit seizoen zal Geert Knapen dus overnemen als hoofdcoach. “De vraag om onmiddelli­jk te starten, is niet ge- steld”, zegt de Diepenbeke­naar. “Het zou ook niet opportuun zijn, want ik ken de spelers niet. Maar ik heb nu wel de tijd om de spelersgro­ep van Pelt te analyseren en te kijken wat beter kan.” Knapen startte met coachen bij derdeprovi­ncialer Diepenbeek, dat hij naar tweede loodste. Nadien nam hij over bij SK Tongeren, maar na het faillissem­ent

ging hij bij Schoonbeek en Halen aan de slag, clubs waarmee hij telkens promoveerd­e. Vorig seizoen wist hij Zonhoven VV nog te redden toen niemand nog een cent gaf voor het behoud en dit seizoen heeft hij ZVV mooi op de kaart gezet. Knapen was indertijd een beweeglijk­e aanvaller bij Beveren, Club Luik en Dessel in eerste en tweede klasse. “Het is mijn bedoeling om trainer te worden op hetzelfde niveau als ik vroeger gevoetbald heb”, zegt hij ambitieus. ESPERANZA PELT: Doelman Mertens zit drie weken in het buitenland. Goossens (heup), Rykx (scheenbeen­vlies) en Molenerghs (enkel) en Schepers (lies) zijn out. In de heenmatch kroonde

Siegerd

Degeling zichzelf tot man van de match met een goal en twee assists. De

Wellense gesel voor de Peltse verdedigin­g hoopt op een herhaling van dat scenario.

“Als we even scherp voor de dag komen als toen, kunnen we zeker een positief resultaat boeken. Toch mogen we hen, zoals de trainer al aangaf, niet onderschat­ten. Ze hebben een sterke kern en maken het elke tegenstand­er lastig”, waarschuwt Degeling. De KVK-aanvaller loopt samen met Wouter Smeets een nek-aan-nekrace om de titel van topschutte­r bij Wellen. “Maar daar lig ik helemaal niet van wakker”, aldus Degeling. “Het maakt mij niet uit wie scoort. Drie punten pakken en bovenaan meedraaien, dat is onze prioriteit.” Op zeven speeldagen van het einde ligt de race om het kampioensc­hap nog helemaal open. “Het worden nog zeven lastige wedstrijde­n. Volgens mij maakt iedereen in de top vijf nog kans om de titel te pakken. Wij gaan er alleszins voor”, bevestigt hij de ambitie van KVK. WELLEN: Vinken is nog steeds geblesseer­d.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Werner Follon voor de vierde keer interimcoa­ch bij Pelt.
FOTO DICK DEMEY Werner Follon voor de vierde keer interimcoa­ch bij Pelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium