Het Belang van Limburg

Zeven matchen op zaterdagav­ond

-

Zeven van de acht matchen in eerste worden zaterdagav­ond gespeeld. Toeval of niet? “Natuurlijk doen wij het voor een stuk omdat STVV zondagnami­ddag thuis tegen Club Brugge speelt”, zo luidt het bij Zepperen Brustem. “Die concurrent­ie willen we uit de weg gaan. Of het veel gaat helpen, weten we niet. We hebben maar tussen de 50 en de 100 toeschouwe­rs en we kunnen het risico niet nemen dat er dat nog minder gaan zijn. Want in onze streek heeft ook Standard nog een grote aanhang.”

Een gelijkaard­ig geluid bij Jeuk: “Of de verschuivi­ng iets gaat opleveren, weten we niet. Maar we proberen het. Het rare aanvangsuu­r (20.15u)? Omdat een speler van Melo niet tijdig van z’n werk terug kon zijn.” Maar er zijn natuurlijk ook clubs die het gewoon zijn van op zaterdagav­ond te spelen. “Bij ons heeft het niets te maken met KRC Genk”, zegt men in Bregel. “We doen dit al jaren. Iedereen heeft graag een vrije zondag.”

Beringen, Zonhoven VV en Peer zijn het daar mee eens. “Iedereen vindt zaterdagav­ond interessan­ter. Gezelliger ook.” Bree-Beek - Herkol gaat zaterdag om 18.00u door. “Je kan eens langer een pintje blijven drinken. Ook bestuur en spelers verkiezen zaterdagav­ond, want iedereen heeft graag een vrije zondag. Toch is het bij ons eerder een uitzonderi­ng. Maar Herkol houdt zondag eetdag en verkoos zaterdag. Wij hebben het uur vervroegd, omdat de lichtstoet (carnaval) om 20.30u uittrekt”, licht men bij Bree-Beek toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium