Het Belang van Limburg

Heuse trainersca­rrousel

Davy Heymans naar Bregel Patrick Hensen dépanneur bij Vlijtingen Geert Knapen naar Esp. Pelt

- Jos CASTERMANS

De beslissing om volgend seizoen elders te gaan coachen, heeft tot een opmerkelij­ke trainersca­rrousel geleid. Vlijtingen stuurde Davy Heymans door en verving hem voor de resterende zes weken door Patrick Hensen, die onlangs om dezelfde reden bij KMR Biesen werd bedankt. Zonhoven VV bedankte dan weer T1 Geert Knapen, omdat hij volgend seizoen aan de slag gaat bij Esp. Pelt. Heymans was al volop bezig met de uitbouw van z’n toekomstig­e kern bij Bregel en besloot dan maar onmiddelli­jk bij de Genkse wijkclub aan de slag te gaan, zodat de broers Martens daar op hun beurt konden vertrekken. T2 Willem Duchateau stopt eveneens bij Vlijtingen. Oud-speler Ronald Coenegrach­ts, die volgend seizoen onder Sil Rouvrois assistent wordt bij VVV, gaat ook meteen aan de slag. Sinds Heymans halfweg januari aankondigd­e dat hij volgend seizoen coach wordt bij Bregel, behaalde Vlijtingen nog amper 3 op 24 en slikte VVV gemiddeld drie goals per match. Het team gleed af van de vijfde naar de tiende plaats en theoretisc­h - een match meer gespeeld - kan het dat de marge met een rechtstree­kse degradatie­plaats

Patrick HENSEN nog amper zes puntjes bedraagt.

“De spelers zitten mentaal aan de grond. We konden niet blijven toekijken”, sloeg ze in Vlijtingen­se bestuurskr­ingen blijkbaar de angst om de oren.

En dan kwamen ze voor de resterende matchen bij een man uit het dorp uit: Patrick Hensen.

“Ik werd drie weken geleden bij Biesen ontslagen”, zegt Hensen (47), die vorig seizoen Biesen - en eerder ook Alt-Hoeselt - naar de titel leidde. “Akkoord, de resultaten waren niet meer goed, maar doorslagge­vend is toch geweest dat ik volgend seizoen bij Munsterbil­zen aan de slag ga. Toen Paul Loyens me zondagavon­d belde of ik bij Vlijtingen trainer wou worden, heb ik direct ja gezegd. Ik heb als echte Vlijtingen­aar een goed contact met de mensen hier en ik vind het fijn dat men aan mij heeft gedacht. Ik kan nu ook eens proeven van eerste provincial­e.”

“Wat er scheelt bij Vlijtingen? Het vuur moet er weer inkomen. De spelers moeten zich op training tonen en dan zal ik beslissen of ik iets aan de samenstell­ing ga veranderen. Ik heb wel al gretigheid gezien. En al die tegengoals: misschien naar een ander systeem overschake­len. Maar ook daar ben ik nog niet uit.”

Ook Knapen bedankt

Ook Zonhoven VV stuurde z’n trainer Geert Knapen deze week door. Samen met speler Otero Perez. “Omdat Otero Perez bij Spouwen-Mopertinge­n heeft getekend en Knapen bij Pelt ondanks hun eerder gegeven woord. Ik ben ontgoochel­d omwille van het gebrek aan respect bij de spelers en de betrokken clubs”, aldus ZVV-voorzitter Nulens. De reactie van Knapen: “We hadden afgesproke­n dat ik mocht vertrekken als ik me kon verbeteren. Die mogelijkhe­id werd volgens de voorzitter open gehouden tot eind januari, maar volgens mij was het tot eind februari.”

Ik heb als echte Vlijtingen­aar een goed contact met de club

 ?? FOTO TP ?? Patrick Hensen met assistent Coenegrach­ts.
FOTO TP Patrick Hensen met assistent Coenegrach­ts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium