Het Belang van Limburg

“Geen peppillen nodig”

Doelman Devlin Nijssen en Munsterbil­zen starten derby op vierde stek met doelsaldo… 0

- Gert SILLEN

Met een 0-10-pandoering van FC Alken (2B) ging het debuut in deze competitie van Munsterbil­zen-doelman Devlin Nijssen niet onopgemerk­t voorbij. Die ‘slachting’ heeft de goalie intussen achter zich gelaten. Meer zelfs, de ploeg van het plantendor­p prijkt op een stevige vierde plaats, ondanks een doelsaldo van… 0. Zondag kruipt Munsterbil­zen in de rol van ‘het zwarte beest’ tegen buur en titelprete­ndent Schoonbeek-Beverst. 55 goals voor, 55 doelpunten tegen, wat leidt tot een doelpunten­saldo van … 0. Gezien zijn huidige vierde plaats legt Munsterbil­zen een straffe statistiek voor.

“Bij ons is het blijkbaar alles of niets”, meent goalie Nijssen. “De match van vorig weekend tegen Zutendaal (2-2, nvdr.) is daarvan het beste voorbeeld. We hadden nog kansen om de score uit te diepen, maar aan de andere kant mochten we niet klagen dat Zutendaal het slechts bij twee doelpunten hield.” De 0-10-oplawaai van Alken heeft uiteraard een doorslagge­vend effect in deze cijfermati­gheid. Nijssen beleefde toen een horroravon­d. “Ik stond voor de eerste keer in doel dit jaar en dan zoiets. Achteraf bekeken was het niet zo erg. We wonnen driemaal op rij en doken de top drie binnen. Liever éénmaal zwaar de boot ingaan en drie keer winnen, dan vier keer nipt verliezen.”

Met nog zes wedstrijde­n te gaan, wenkt de eindronde. Een onverhoopt succes? “Misschien wel! Het eerste doel was het behoud. Nu bekijken we het match per match. Als we eind april net buiten de top vijf zouden vallen, kennen we meteen een werkpunt voor volgend seizoen.”

Wat nog opvalt bij de Bilzerse club is de (zo goed als) afwezighei­d op de transferma­rkt. Siard Berx gold vorig seizoen als enige inkomende transfer. Dit seizoen volgen Mattia Tedeschi en Pieter Claesen hun trainer Patrick Hensen van Biesen naar Munster. En dat is het. “Zeven jaar geleden ben ik, na omzwerving­en bij Heis en Vroenhoven, teruggekee­rd naar Munsterbil­zen. Samen met mijn broer Melvin en de broers Felten en Karsten Vandecaets­beek en oude krijger Tommy Bielen zijn we de enigen die de volledige opgang van vierde naar tweede hebben meegemaakt. Het klinkt cliché, maar bij ons huist er een echte hechte vriendengr­oep die ook klaar staat om anderen daarin op te vangen. Als het hier niet zo goed was, denk ik niet dat Siard aan zestien assists en zeven doelpunten zat.” De link met Schoonbeek-Beverst (Berx is een ex-speler van Sch.-Beverst) is hiermee naadloos gelegd. Sinds Schoonbeek-Beverst en Munsterbil­zen in dezelfde reeks spelen, zegevierde de fusieploeg slechts in één van de vijf ontmoeting­en. Voorts werd er éénmaal gelijkgesp­eeld - wie herinnert zich niet het 4-4-gelijkspel waarbij Munster in de tweede helft een 0-4-achterstan­d ophaalde? - en driemaal won Munsterbil­zen de slag om Bilzen.

Groot tegen klein

“Voor zulke duels hebben we inderdaad geen extra peppillen nodig. Van nature uit zijn we er op gebrand om tegen hen altijd een goede prestatie neer te zetten. Het is niet omdat we buren zijn dat we lief voor elkaar moeten zijn, hé? Op papier hebben ze veel betere spelers in hun rangen dan wij, maar we beschouwen dit duel als het grote Schoonbeek tegen het kleine Munster, waarin we maar al te graag in de rol van underdog kruipen.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ??
FOTO TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium