Het Belang van Limburg

Anderlecht­fan scoort laatste ticket bekerfinal­e

-

Het allerlaats­te ticket voor de bekerfinal­e tussen KRC Genk en Standaard Luik op 17 maart werd gekocht door een… Anderlecht­fan. De man uit Ninove had er meer dan 300 kilometer voor over. Hij wilde er twee, maar moest het stellen met eentje. Dat gaat dan naar zijn neefje, Jochen Bosch, een echte Genkfan, ook uit Ninove. Vrijdagvoo­rmiddag liep het in het Themacafé van de Luminusare­na storm voor de laatste tickets voor de bekerfinal­e. Tot plots de toeloop stilviel en er nog enkele honderden tickets beschikbaa­r waren. In de namiddag kwamen supporters met mondjesmaa­t toe en omstreeks 16 uur was er nog één ticket over. Op dat ogenblik stonden zes mensen in de rij. Maar die zagen af van de aankoop omdat ze meer dan één ticket wilden. Bart Janssens uit Ninove wilde er eigenlijk ook twee, maar besliste om toch te gaan voor het laatste exemplaar.

“Ik wilde met mijn neefje gaan kijken”, zegt Janssens. “Jochen is een echte fan van Racing Genk en ik eigenlijk van Anderlecht. Ik hoop dat hij er veel plezier aan kan beleven. Ik zal de wedstrijd wel ergens op een groot scherm volgen.”

Zowel Janssens als zijn neefje wonen in Ninove in Oost-Vlaanderen. “Ik heb 160 kilometer gereden om aan het stadion van Genk te geraken en ik zal als ik terug thuis ben meer dan 300 kilometer op de teller hebben staan. Ik ben al heel blij dat ik niet voor niets ben gekomen.” Janssens was nog maar net de deur uit of Peter Golkowski uit Gruitrode stormt het Themacafé binnen. Net te laat. “Ik had me nog zo gehaast. En ik had er maar eentje nodig. Jammer.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Bart Janssens uit Ninove kon het allerlaats­te ticket voor de bekerfinal­e op de kop tikken. Hij geeft het aan zijn neefje.
FOTO CHRIS NELIS Bart Janssens uit Ninove kon het allerlaats­te ticket voor de bekerfinal­e op de kop tikken. Hij geeft het aan zijn neefje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium