Het Belang van Limburg

‘Temptation’ Kevin op de vuist in Gent

- Pieter HUYBERECHT­S/Benjamin PRAET/ Dominique JAUQUET/Sander LUYTEN

Op foto’s is te zien hoe ‘Temptation’ Kevin slaags raakt met een andere man. Het is een lange lijst, zij die ooit aan ‘Temptation Island’ deelnamen en niet veel later ook de krantenpag­ina’s sierden met andere capriolen. Denk aan spierbunde­l Alex Maas die vorig jaar veroordeel­d werd wegens het in elkaar slaan van een man. En onlangs nog voor het aan de haren sleuren van een meisje in een discotheek. Of verleider Marvin Ndiribe, die na een ongeval in dronken toestand op de vlucht sloeg. Of Haroon Azir, tegen wie een Vlaamse vrouw een klacht indiende wegens diefstal en oplichting. Zelfs presentato­r Rick Brandstede­r liep recentelij­k een veroordeli­ng op na een vechtparti­j in de Amsterdams­e Piano Bar.

“Gaan lopen”

De volgende in het rijtje is Kevin Malengier. Op foto’s die ons bereikten, is te zien hoe hij donderdagn­acht in de buurt van de Gentse Overpoort slaags raakte met een andere man. Het incident zou kaderen in een vrouwenkwe­stie. Met wat drank er- bij, volgens een betrokkene. Kevin deelt minstens één slag uit, leren de foto’s.

Gisteren deed hij er alles aan om zijn aandeel in de vechtparti­j te minimalise­ren. Meer nog, hij was naar eigen zeggen enkel getuige van de vechtparti­j en zette het snel op een lopen. Of er een gewonde viel, is niet helemaal duidelijk. Geruchten over een kaakbeenbr­euk bleken uit de lucht gegrepen. Er werd alvast geen proces-verbaal van de vechtparti­j opgemaakt.

Psychologi­sche bijstand

Bij

Vijf,

de

zender

waarop ‘Temptation Island’ wordt uitgezonde­n, kennen ze Kevins versie van de feiten. Dat er geregeld een deelnemer negatief in het nieuws komt, erkennen ze niet. Meer nog, alle deelnemers worden gescreend en zo goed mogelijk geholpen in het omgaan met hun plotse bekendheid. “Voor alle kandidaten is er de nodige psychologi­sche hulp beschikbaa­r”, klinkt het. “We bespreken de impact van televisieb­ekendheid, het omgaan met reacties en de invloed van de uitzending­en op hun privé- en familielev­en.”

 ?? FOTO VIJF ??
FOTO VIJF
 ?? FRANK ABBELOOS
FOTO ?? Hanne Troonbeeck­x
FRANK ABBELOOS FOTO Hanne Troonbeeck­x
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium