Het Belang van Limburg

“Bekerfinal­e kan vergiftigd geschenk zijn”

-

Begrijp je de keuze van het Referee Office?

Gumienny: “Ja en nee. Ja, omdat Lardot aan een heel sterk seizoen bezig is. Jonathan is op dit moment onze beste ref. In dat opzicht is hij de geknipte man voor deze job. Nee, omdat Verbist (scheidsrec­htersbaas, nvdr.) toch een risico neemt. Als er iets misloopt, gaan de poppetjes aan het dansen. Aan beide kanten. Is Genk in het nadeel, dan is Lardot een Luikenaar. Als Standard de pineut is, zullen ze in Luik beweren dat Lardot alles deed om hen vooral niet te bevoordele­n. Deze finale zou dus een vergiftigd geschenk kunnen worden voor hem.”

Kan je de reacties van de Genkse supporters begrijpen?

Gumienny: “Een beetje wel, ja. Zij vragen voor een ‘neutraler’ iemand. Ik heb maandag in deze krant ook gezegd dat ik Lardot of Boucaut zou kiezen. Maar achteraf maakte ik ook de bedenking dat Lardot een Luikenaar is. En dat maakt de zaak toch wel wat moeilijker. Ik denk dat het nog niet vaak is voorgevall­en dat een ref uit dezelfde provincie de bekerfinal­e heeft geleid. Zo heb ik geen weet van Limburgse refs bij de vorige finales van Genk en STVV.”

Heb je goede raad voor Lardot?

Gumienny: “Hij moet zichzelf zo veel mogelijk beschermen. Hij moet zo weinig mogelijk proberen mee te pikken van wat er de komende dagen gezegd en geschreven wordt. Ik hoop vooral dat hij zijn niveau van dit seizoen aanhoudt en de perfecte match fluit zodat niemand achteraf moet lullen. Zelfs ik niet (lacht).”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium