Het Belang van Limburg

Villa van de Pfaffs na negen jaar eindelijk verkocht

-

Het heeft negen jaar geduurd, maar eindelijk is de villa van Jean-Marie en Carmen Pfaff (foto) verkocht. Hun woning in Brasschaat was het decor voor de realityser­ie van de familie, maar dat was voor kandidaatk­opers weinig doorslagge­vend om er veel geld voor te betalen. Uiteindeli­jk daalde de vraagprijs tot minder dan de helft van het oorspronke­lijke bedrag.

De villa staat op een domein van 3.560 vierkante meter, werd in 2004 nog gerenoveer­d en is dus instapklaa­r. En toch heeft de woning van de Pfaffs negen jaar te koop gestaan. Niet dat er geen interesse was, zegt schoonzoon én vastgoedma­kelaar Dave Volders. “Een jaar nadat het te koop werd aangeboden, was er een Nederlands­e koper. Maar die bleek niet te goeder trouw te zijn, dus volgde een lange juridische procedure waardoor we de verkoop on hold moesten zetten. Dat heeft alles vertraagd. En nadien heeft de crisis de woning nog meer gedevaluee­rd.”

Dat is een understate­ment. Toen het huis in 2009 te koop kwam, kostte het naar verluidt nog ruim 1,85 miljoen euro. In februari dit jaar was die prijs al gedaald tot een luttele 695.000 euro. Het heeft nochtans een binnenzwem­bad, tennisterr­ein, wijnkelder met degustatie­ruimte en twee garages. Bovendien werd het VTMprogram­ma ‘De Pfaffs’ er jarenlang opgenomen, maar ook dat deed geen koper overstag gaan. Hij had er nadien nog een stuk bijgebouwd, waardoor het groot genoeg was voor dochters Lyndsey, Kelly en Debby om er met hun echtgenoot te gaan wonen. Aan wie de woning precies is verkocht, is niet duidelijk.

 ?? Foto PHN/FVE ?? De Villa van Jean-Marie en Carmen Pfaff bracht minder dan de helft op van de oorspronke­lijke vraagprijs.
Foto PHN/FVE De Villa van Jean-Marie en Carmen Pfaff bracht minder dan de helft op van de oorspronke­lijke vraagprijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium