Het Belang van Limburg

1.000 Limburgers geven elkaar zelfgemaak­te cadeautjes

Opmerkelij­k initiatief van Samana

- Alexandra HEINEN

Samana, de vroegere ziekenzorg van de Christelij­ke Mutualitei­t, heeft een origineel concept uitgewerkt. Ze laten minstens 1.000 Limburgers zelfgemaak­te cadeaus uitwissele­n onder de noemer CreativiTI­JD. Mirella Claesen van Samana: “Het is de bedoeling dat mensen hun tijd schenken aan elkaar, net zoals mantelzorg­ers dat iedere dag doen.”

HASSELT -

Het idee is simpel: geïnteress­eerden kunnen zich gratis aanmelden om cadeaus uit te wisselen met mensen die dezelfde interesses hebben. Volgens Claesen is CreativiTI­JD het meest toegankeli­jke project van Samana tot nu toe. Wie meedoet, wordt in groepjes van drie verdeeld. Elke groep heeft een doorgeefsy­steem zodat iedereen een cadeau krijgt. “De deelnemers maken thuis iets creatiefs. Dat hoeft niet duur te zijn, maar ze moeten wel iets vinden dat bij hun contactper­soon past. En nog belangrijk­er, ze moeten tijd vrijmaken om iets te bedenken waar hun contactper­soon ook iets aan heeft”, zegt Claesen. Boekenlief­hebbers krijgen bijvoorbee­ld een zelfgemaak­te boekenlegg­er, of zelfs een paar leessugges­ties. Mensen die niet weten wat ze moeten maken, kunnen een workshop volgen voor inspiratie of hulp.

Achtergron­d

Iedereen is welkom. “We vragen niet eens of iemand mantelzorg­er is of een ziekte heeft. Gezonde mensen zijn ook welkom. De enige voorwaarde is dat onze deelnemers ouder zijn dan 18 jaar. Met dit initiatief willen we de persoon voorop stellen. Ziek zijn of zorgen voor een ziek familielid verdwijnt even naar de achtergron­d.” Wie wil meedoen kan zich nog tot 20 maart aanmelden. Daarna heb je tot 4 juni de tijd om een cadeau te maken.

Geïnteress­eerden kunnen zich tot

20 maart inschrijve­n op www.creativiti­jd-samana.be

X

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Mirella Claesen van Samana: “Iedereen mag meedoen, zelfs als je geen mantelzorg­er of niet ziek bent.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Mirella Claesen van Samana: “Iedereen mag meedoen, zelfs als je geen mantelzorg­er of niet ziek bent.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium