Het Belang van Limburg

“ALS KIND VAAK GEDROOMD”

LEANDRO TROSSARD KLAAR VOOR GLANSROL ALS SUPERSUB

- Marnik GEUKENS

KRC GENK Met 21 spelers naar Brussel

Philippe Clement floot gisteren om 14.00 uur de laatste Genkse training voor de bekerfinal­e op gang op het A-veld in de eigen Luminus Arena. Hij liet alleen de 21 spelers opdraven die om kwart voor vier de bus naar het afzonderin­gsoord in Brussel zouden nemen. Naast de geblesseer­den Heynen en Berge vielen ook nog Brabec, Khammas, Zebli, Seigers, Sabak, Benson, Zhegrova en Vanzeir uit de boot. Zij nemen zaterdagav­ond plaats in de tribune, net als derde doelman Coucke en nog twee afvallers uit de wedstrijdk­ern.

Seck traint met verband rond knie

De Genkse kern mag terugblikk­en op een geslaagde trainingsw­eek zonder blessureni­euws. Ibrahima Seck trainde wel uit voorzorg met een verband rond de knie. Het gevolg van een Gentse tackle die hij zondag incasseerd­e. Maar hij staat fit aan de aftrap.

Twaalfde finale met Limburgse club

In de bekergesch­iedenis vinden we elf keer een finale met een Limburgse club. Zes keer leverde dat winst op. Een overzicht: Oranje bal ligt klaar - De finale zal gespeeld worden met de WK-bal, de Telstar 18 van Adidas. De KBVB heeft ook een oranje wedstrijdb­al klaarligge­n, mocht er sneeuw op het terrein liggen. De nachtmerri­e lijkt voorbij voor Leandro Trossard, hij is net op tijd fit om te knallen in de finale. Waarschijn­lijk als supersub? “Dat is een vraag voor de trainer, ik ben er klaar voor”, grijnst de 23-jarige flankaanva­ller. “Druk voel ik nooit voor een voetbalmat­ch, ik doe gewoon mijn ding. Van de bekerfinal­e droomde ik al vaak als kind.”

De finale leek net te vroeg te komen voor

Leandro Trossard. Mondjesmaa­t werd de flankaanva­ller begin vorige week na ruim een half jaar blessurele­ed ingepast in de groepstrai­ning. Maar een spectacula­ire halve omhaal en de ene na de andere scherpe voorzet verklapten op de woensdagtr­aining al dat hij steeds harder op de deur bonkte. Zijn trainer zag dat het goed was, gaf Trossard een invalbeurt tegen AA Gent en zag hem prompt een knappe goal maken.

Ook gisteren op de laatste training in de Luminus Arena stroomde de adrenaline door zijn aderen. Even dollen met de ploegmaats tijdens de opwarming, een laatste keer indruk proberen te maken op de trainer en dan luid aangemoedi­gd door de opgedaagde fans de spelersbus op.

Hoe groot is de opluchting dat je er eindelijk weer bij bent?

“Natuurlijk spookten die twijfels nog heel even door mijn hoofd, het was een mokerslag om in die match opnieuw te moeten afhaken. Maar toen was de blessure blijkbaar nog niet helemaal geheeld, nu wel. Ik voel me goed en dan verdwijnen die twijfels snel.”

Leandro TROSSARD Leandro Trossard: “Het heeft lang genoeg geduurd, niet? Ik heb een moeilijk half jaar achter de rug. En niet alleen ikzelf. Ik ben niet de gemakkelij­kste thuis, als ik mijn energie nergens kwijt kan. Daarom wees ik zondag na mijn doelpunt ook naar mijn vriendin in de tribune. Ze was aanwezig met ons zoontje van 11 maanden, die goal was voor hen.”

De weg naar het herstel liep via Barcelona. Hoe kreeg de vermaarde specialist Ramon Cugat je quadriceps geheeld?

“Hij slaagde er vooral in voor de juiste beeldvormi­ng te zorgen. Het bleek een heel complexe blessure en ze moest helemaal genezen zijn voor ik iets mocht doen. Dat was best frustreren­d op het oefenkamp in Benidorm, waar ik niet verder dan het zwembad en de fitnesszaa­l raakte. Er viel een heel zware last van me af toen hij bij een controle zei dat ik weer voluit kon gaan.”

Hoelang duurt het dan voor je weer onbevangen kan trainen? Je bent tenslotte al eens hervallen in de bekermatch tegen Waasland-Beveren. Ook op het veld had je weinig tijd nodig om je te manifester­en. Met een doelpunt!

“Zo zit ik nu eenmaal in mekaar. Ik stap dat veld op en doe mijn ding. Tussen de lijnen voel ik geen druk. En de looplijnen verleer je niet. Op het moment dat Aidoo inspeelde op Karelis, ben ik meteen in de ruimte gespurt. Ik riep en kreeg de bal perfect mee. Ik werkte goed af, natuurlijk geeft je dat een enorme boost.”

Ook met het oog op vanavond. Wat wordt het: een verrassend­e basisplaat­s of de rol van supersub?

“Dat is de keuze van de trainer. Ik voel me best klaar om te starten, ik ben niet iemand die veel training nodig heeft om een hele match mee te kunnen gaan. De honger is groot, van zo’n finale heb ik als kind van de streek vaak gedroomd. Ik was nooit mee als supporter op de Heizel, ik beleefde alles voor mijn tv. Ik voetbalde er al wel, met de beloften tegen Anderlecht. Het grote veld moet ons liggen.”

Hoe schat je jullie winstkanse­n in?

“Fiftyfifty. Het zal afhangen van details.”

Ik was nooit mee als supporter op de Heizel, ik beleefde alles voor mijn tv. Ik voetbalde er al wel, met de beloften tegen Anderlecht. Het grote veld moet ons liggen

En de kansen dat je volgend jaar nog in Genk voetbalt? Celta de Vigo drong vorig seizoen al aan op een transfer.

“Daar denk ik pas na het seizoen over na. Eerst weer voetballen, ik kijk uit naar de finale en naar play-off 1. Wie weet welk Europees ticket we pakken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium