Het Belang van Limburg

ALLE BALLEN OP MEHDI

-

“Mehdi is fris.” Die woorden van Ricardo Sa Pinto zullen bij iedereen die Standard een warm hart toedraagt een glimlach op het gezicht hebben getoverd. Maar de Portugees houdt wel van een spelletje en voegde er met een dikke grijns snel “I hope” aan toe. “Of hij klaar is om te beginnen of enkel 45 minuten kan spelen, zullen jullie wel zien.” Een tweede, nog bredere grijns volgde.

Schrijf Carcela toch maar op in de basiself. Hoewel Sa Pinto hem in het cruciale duel in Oostende nog durfde sparen en hem pas in de rust inbracht. “Ik wist dat Mehdi aan één helft genoeg had”, kon Sa Pinto toen stoer stellen nadat de Marokkaan de 2-0-achterstan­d deed kantelen in een 2-3-zege. Maar de Portugese oefenmeest­er zal heel goed beseffen dat hij aan de kust met vuur heeft gespeeld.

Niet arrogant

Want het is opvallend hoe belangHeef­t rijk Carcela in korte tijd is geworden voor dit Standard. En hoe hij na enkele teleurstel­lende passages en weinig speeltijd in het buitenland meteen op topniveau presteert. De reden is simpel: Carcela heeft Luik nodig om het beste uit zichzelf te halen. “Het is zeker geen arrogante jongen die de ster moet zijn, maar onder het vertrouwen van het warme nest floreert hij”, zei een clubmedewe­rker ons vrijdag nog. Carcela dat vertrouwen niet, dan verdwijnt de angel uit zijn acties. Navraag bij buitenland­se collega’s bevestigt die stelling. “Bij Olympiakos kwamen zijn passes niet meer aan en zijn voorzetten misten overtuigin­g”, zegt John Georgopoul­os van het Griekse Gazzetta. “Bij Benfica was de concurrent­ie niet mals”, weet Nuno Paralvas van A Bola. “Salvio en Gaitan waren Argentijns­e internatio­nals, Pizzi, Ola John en dan nog Goncalo Guedes, die later voor 30 miljoen euro aan PSG werd verkocht. Carcela liet af en toe iets leuks zien, maar de continuïte­it ontbrak.”

Revanche

In het rode shirt van Standard toont hij die continuïte­it wel. In de zeven matchen die hij afwerkte, was hij goed voor twee goals en drie assists. Dan te denken dat hij amper twee keer de negentig minuten volmaakte. KRC Genk is dus gewaarschu­wd. Temeer omdat Carcela tijdens zijn presentati­e begin februari al had laten ontvallen dat hij de play-off 1, de beker en de Gouden Schoen ambieert. Deel één is geslaagd. “Ik zei toch dat ik niet was teruggekom­en voor play-off 2”, lachte hij na Oostende.

Deel twee staat zelfs al veel langer in zijn agenda omcirkeld. Zijn vorige bekerfinal­e met Standard in 2011 moest Carcela nog laten passeren door de schedelbre­uk die hij opliep in de fameuze titelmatch tegen Genk. De trap van Chris Mavinga (tegenwoord­ig in de MLS bij Toronto) is hij zeker nog niet vergeten. Hij liet zich onlangs nog ontvallen dat hij nog steeds rilt als hij de beelden ziet. “Zaterdag wil ik mijn revanche. Die bekerfinal­e is iets wat nog op mijn palmares ontbreekt. Het zou speciaal zijn gezien alles wat me zeven jaar geleden overkwam.” Alle ballen op Mehdi dus.

Zaterdag wil ik mijn revanche. Die bekerfinal­e is iets wat nog op mijn palmares ontbreekt

Mehdi CARCELA

 ?? Bob FAESEN ?? “Nu wil ik zaterdag mijn revanche.” Mehdi Carcela had vorig weekend nog maar net eigenhandi­g Standard voorbij Oostende en richting play-off 1 gegidst of hij zei het al. De Marokkaans­e vleugelspi­ts sprak het uit met een knipoog, maar laat duidelijk zijn...
Bob FAESEN “Nu wil ik zaterdag mijn revanche.” Mehdi Carcela had vorig weekend nog maar net eigenhandi­g Standard voorbij Oostende en richting play-off 1 gegidst of hij zei het al. De Marokkaans­e vleugelspi­ts sprak het uit met een knipoog, maar laat duidelijk zijn...
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Zijn vorige bekerfinal­e met Standard in 2011 moest Carcela nog laten passeren door de schedelbre­uk die hij opliep na een trap van Chris Mavinga in de titelmatch tegen Genk.
FOTO PHOTO NEWS Zijn vorige bekerfinal­e met Standard in 2011 moest Carcela nog laten passeren door de schedelbre­uk die hij opliep na een trap van Chris Mavinga in de titelmatch tegen Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium