Het Belang van Limburg

Courtois laat Chelsea wachten

Bilzenaar stelt contractve­rlenging uit tot de zomer

- Bart LAGAE

Bondscoach Martinez maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Saoedi-Arabië op 27 maart. Thibaut Courtois blijft zoals verwacht doelman nummer 1 van onze Rode Duivels. De Bilzenaar stelt een contractve­rlenging bij Chelsea wel uit tot na het WK. Dat zei hij in een interview met de krant “Ik heb nog geen contractve­rlenging getekend maar nu is niet het moment dat te doen.” Ook met Eden Hazard liggen de onderhande­lingen voorlopig stil.

The Evening Standard.

Rond Nieuwjaar leek het erop dat de doelman dicht bij een nieuwe langdurige verbinteni­s stond die hem tot een van de beste betaalde keepers ter wereld kon maken. “Over enkele weken zitten we rond de tafel”, zei Courtois begin januari. “Ondanks alle geruchten (over een transfer naar Spanje, nvdr.) ben ik gelukkig bij Chelsea. Een deal is nabij.” Courtois en Chelsea zaten effectief rond de tafel maar het aanbod van Chelsea was niet wat Courtois in zijn hoofd had. De kloof tussen vraag en aanbod bleef de laatste maanden bestaan waarop beslist werd voorlopig geen nieuwe afspraak te maken. Ook met Eden Hazard (contract tot 2020) liggen de onderhande­lingen voorlopig stil.

Wonen bij kinderen

Het uitblijven van een contractve­rlenging zal opnieuw voeding geven aan transferge­ruchten. Omdat zijn kinderen bij hun moeder in Madrid wonen wordt Courtois om de haverklap in verband gebracht met berichten over een vertrek naar Spanje. Maar in The Evening Standard zegt Courtois dat hij ervan uitgaat dat hij volgend seizoen bij Chelsea speelt. “Het stoort me een beetje dat mensen er maar over blijven doorgaan”, zegt Courtois. “Ik heb een contract bij Chelsea tot 2019 en ik kan alleen maar zeggen dat ik geengageer­d ben voor Chelsea. Als je nog maar één jaar onder contract ligt is het makkelijk voor mensen om allerlei dingen te zeggen. Maar mijn focus moet nu liggen op de competitie, en ervoor te zorgen dat we volgend jaar de Champions League spelen, en op de FA Cup.”

FA Cup

Chelsea speelt zondag in de FA Cup op het veld van Leicester. In principe is Willy Caballero de bekerdoelm­an van Chelsea. Maar mogelijk gooit trainer Antonio Conte vanaf de kwartfinal­e de rotatie overboord. Daarop leek hij vrijdag op een persconfer­entie te hinten.

“We hebben twee goeie keepers, Thibaut en Willy”, zei Conte. “Er zijn geen regels over wie in welke competitie speelt. Ik probeer zondag de beste beslissing te maken want we willen een ronde verder gaan.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Thibaut Courtois wordt elke transferpe­riode opnieuw gelinkt aan Real Madrid.
FOTO PHOTO NEWS Thibaut Courtois wordt elke transferpe­riode opnieuw gelinkt aan Real Madrid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium