Het Belang van Limburg

KV Mechelen hoopt via rechter in eerste te blijven

-

Een week na de degradatie naar 1B onderzoekt KV Mechelen zijn juridische opties om in 1A te blijven. Het richt daarbij zijn pijlen op Moeskroen, de club die door een 4-0-nederlaag in Eupen mee het lot van Malinwa bezegelde. Eerste optie: het aanvechten van de licentie.

Het lijkt een jaarlijkse traditie in het Belgisch voetbal te worden: een of meerdere eersteklas­sers vechten de proflicent­ie van Moeskroen aan. Om die te betwisten moet er eerst een licentie zijn. Volgende week moet de club bewijzen dat het volgend seizoen het seizoen in 1A kan rondmaken. Cercle en Lierse waren de eersten om de licentie van Moeskroen te viseren. Eigenaar Lille had zich teruggetro­kken en Moeskroen dreigde failliet te gaan. Maar in augustus ‘15 werd de club gekocht door Gol Football Malta, een vennootsch­ap van twee spelersmak­elaars: Pini Zahavi en Fali Ramadani. In december 2015 besliste de Pro League dat makelaars niet langer eigenaar mochten zijn van een club. Geen probleem voor Zahavi en Ramadani, ze verkochten de club aan een andere vennootsch­ap uit Malta, Latimer. Prijs van de overname: 10 euro. Eigenaar van Latimer was Adar Zahavi, de neef van spelersmak­elaar Pini. Moeskroen toverde een document tevoorschi­jn dat Gol Malta de schuld aan Latimer kwijtschol­d. De bond liet zich opnieuw om de tuin leiden.

Waar de zaak van KV Mechelen zal stranden, is afwachten. Begin vorige week raakte bekend dat Latimer Moeskroen wil verkopen aan een Zuid-Koreaanse investerin­gsgroep, Bogo Limited. De licentieco­mmissie wacht de taaie klus om na te gaan of Bogo Limited opnieuw een dekmantel is voor de makelaarsa­ctiviteite­n van Zahavi en co.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium