Het Belang van Limburg

“Karakter getoond”

United ten onder in slotminuut

-

Limburg United is er niet in geslaagd om revanche te nemen voor de zware 76-52-nederlaag van twee weken geleden. De Limburgers moesten pas in een spannend slot het hoofd buigen voor de nummer drie uit het klassement: Antwerp Giants. Brussels kan Limburg United van de zesde plaats stoten.

Via Kingsley en 2 driepunter­s van Kalonowski liepen de Sinjoren meteen weg naar 2-9 (4'), maar Heath hield de thuisploeg in de wedstrijd. In de slotminuut van het eerste quarter persten Giancateri­no en vooral Desiron er nog een 8-0 uit. Limburg liet veel zweet in verdedigin­g, maar kon niet beletten dat de Giants na 32-28 met een 2-11-tussenspur­t via opnieuw een beweeglijk­e en atletische Kingsley de leiding namen (18' 34-39). Mukubu en Giancateri­no brachten met elk twee korven Limburg United weer langszij: 42-42.

Time out

Driepunter­s van Vanwijn, Paris en Dudzinski deden United-coach Pascal Angillis na de kampwissel al snel naar een time out grijpen: 44-52 (23'). Het bracht weinig zoden aan de dijk, want nadat Vanwijn en een bom van Darden de kloof uitdiepten naar 4457 (25') moest Angillis opnieuw bijstellen. Limburg United gebruikte zijn laatste time out, maar leed twee balverliez­en op rij. Dichter dan 79-81

via Releford en Rahon raakte de thuisploeg niet meer. “We bleven ervan overtuigd dat we konden winnen”, dacht Rahon. “Daardoor toonden we karakter. Frustreren­d dat het net niet lukte. Er waren ook enkele misverstan­den bij ons.” “De slechte start in het derde quarter had een grote invloed op de wedstrijd”, beseft coach Angillis. “Maar we hebben op een schitteren­de manier teruggevoc­hten. De foute keuzes die we op het einde maken, wijt ik aan onze naïviteit. Je moet niet denken dat je zomaar voor de lay-up kan gaan als Kingsley er nog eens bovenuit te komt. Dat zijn ook balverliez­en die niet als turnover worden geteld.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium