Het Belang van Limburg

“Een titel went nooit”

Avoc Achel wil deze keer wél promoveren

- Lars AUSSEMS

Avoc Achel kan zaterdag - één maand voor het seizoensei­nde - al kampioen worden in Liga B. Mits drie punten tegen Nijvel is de derde titel op rij binnen. Cruciaal detail: de club gaat nu wél vol voor promotie. “Het is echt wel tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt setter Tim Verschuere­n (39). Oppermacht­ig. Dat was Achel dit seizoen. Meer nog dan de voorbije twee seizoenen. 63-7, dat is de balans van het aantal gewonnen versus het aantal verloren sets. De ongeslagen leider pakt zaterdag dan ook zonder ongelukken een derde titel op rij. En dat met nog vier wedstrijde­n voor de boeg. Ook het promotiedo­ssier zal weldra goedgekeur­d worden. “Opnieuw geen afdeling stijgen zou niet enkel voor de eigen spelers een zéér moeilijk verhaal geworden zijn, ook voor onze reeksgenot­en was het frustreren­d”, vertelt Tim Verschuere­n. De passeur uit Vosselaar was er de laatste drie seizoenen bij. “Eindelijk is inderdaad het juiste woord”, is ook hij opgelucht met de promotie. Met de vingers in de neus leek het dit seizoen. “Al is het niet evident wat we presteerde­n. We verloren geen enkele wedstrijde­n. Al waren er inderdaad wel wedstrijde­n waarin het té simpel ging. Die gaven ook minder voldoening. Dit team bestaat gewoon uit echte winnaars. Op training wordt er keihard gewerkt om het niveau te blijven opkrikken, ook daar gaat het er hard aan toe in onderlinge partijtjes. (lacht) Als we zaterdag de titel pakken, stopt het niet. We willen ongeslagen blijven.”

Leren verliezen

De captain, in het verleden actief in de hoogste afdeling met AsseLennik, kijkt uit naar het nieuwe avontuur. “Drie jaar geleden had ik dat hoofdstuk eigenlijk afgesloten”, zegt Verschuere­n. “Het kriebelt nu al. Leuk om opnieuw tegen de beste clubs van België te spelen. We willen ons meten met de ploegen op het hoogste niveau. Dat zal een ander verhaal worden. Ik voel dat we er klaar voor zijn, maar het wordt wel veel lastiger. We zullen ook moeten leren omgaan met verliezen.”

Maar eerst zaterdag de kers op de taart zetten tegen Nijvel. “Ik verwacht een stevige partij. Ook zij zullen er alles aan doen om Achel de eerste nederlaag aan te smeren. Maar ik heb vertrouwen in een goede afloop. Hopelijk kunnen we onze supporters een leuke avond bezorgen. Die derde titel? Kampioen worden went nooit. Er zal even hard gefeest worden als de voorbije seizoenen.”

X

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Tim Verschuere­n klinkt al op een derde titel op rij.
FOTO DICK DEMEY Tim Verschuere­n klinkt al op een derde titel op rij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium