Het Belang van Limburg

“Wil het coach moeilijk maken”

Simon Vermeiren (Lommel) was drie jaar geleden nog de topscorer van… OOSTERZONE­N

- Piet DINGENS

Leider Lommel geeft zaterdagav­ond acte de présence in de Antwerpse Kempen. Op het kunstgrasv­eld van Oosterzone­n, met name. “Die locatie ken ik”, kijkt aanvaller Simon Vermeiren al reikhalzen­d vooruit. “Daar heb ik een paar jaar geleden nog vaak gescoord.”

Voor de volledighe­id. Drie seizoenen geleden werd de 27-jarige Leuvenaar met 24 doelpunten nog de topscorer van Oosterzone­n. Hij versierde er ook een mooie transfer naar Beerschot, waar hij na een knap debuutjaar het pechduivel­tje zag opduiken in de vorm van blessures. Niet voor het eerst, maar helaas ook niet voor het laatst.

Sinds je komst naar Lommel maakte je opnieuw een en ander mee, nietwaar?

Vermeiren: “Dat mag je wel zeggen. De voorbereid­ing op het nieuwe seizoen verliep nochtans rimpelloos. Maar in de eerste competitie­wedstrijd werd mijn enkel serieus geraakt. Daar heb ik lang last van gehad. Toen ik hersteld was, moest ik ook een paar weken forfait geven, omdat de geboorte van ons zoontje Eli problemati­sch verlopen was. Alles is nu gelukkig in orde, maar het waren wel hectische maanden.”

Intussen kreeg en greep jouw concurrent Din Sula zijn kans. Hij is nu topscorer van Lommel met vijftien doelpunten. Maar zaterdagav­ond zit hij wel geschorst in de tribune.

“Het is volledig de verdienste van Din dat hij zich zo ontwikkeld heeft. En in een ambitieuze club als de onze moet je met concurrent­ie kunnen omgaan. Ik moet op training en tijdens mijn invalbeurt­en tonen dat ik weer naar mijn oude vorm toe groei. Dat lukt de jongste weken vrij aardig, denk ik. Din is mijn directe concurrent, dus ik hoop wel dat ik speel. En dan is het aan mij om het de trainer moeilijk te maken.”

Als we even advocaat van de duivel mogen spelen: je scoorde dit seizoen drie keer, maar tijdens je invalbeurt­en tegen Hamme en Heist had je dat aantal misschien wel moeten verdubbele­n.

“Ik weet wat je bedoelt. (lacht) Een aanvaller die in de flow zit, maakt die kansen af. Maar ik kwam van ver terug. Het was al een hele stap in de goede richting dat ik telkens op de juiste plaats opdook. Door wat meer speelminut­en te krijgen en één keertje te scoren, kan de ban al gebroken zijn. Daar heb ik het volste vertrouwen in.”

Seraing toonde vorige week dat de weg naar de titel nog niet met rozen bedekt is.

“Natuurlijk niet. Er komen nog twaalf heel belangrijk­e wedstrijde­n. We klopten de naaste concurrent­en, maar om onze bonus te behouden moeten we het nu ook waarmaken tegen goede middenmote­rs, zoals Oosterzone­n.”

 ?? FOTO DD ?? Simon Vermeiren: “Ik heb enkele hectische maanden achter de rug.”
FOTO DD Simon Vermeiren: “Ik heb enkele hectische maanden achter de rug.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium