Het Belang van Limburg

Doelman Demirci mikt nog op voorlaatst­e stek

- Jos MISCORIA

Patro trekt zaterdag met een duidelijke missie richting Farciennes. “Mits winst komen we op vier punten van Châtelet en behouden we kans om straks de Henegouwer­s nog bij te benen”, stelt doelman Oguzhan Demirci.

“We weten niet wat er volgende maand nog allemaal te gebeuren staat wat licenties betreft. We zouden het onszelf alvast niet vergeven als we aan het einde van de rit net dat éne plaatsje tekort zouden komen”, vervolgt de Patrodoelm­an, die na de jongste trainerswi­ssel zijn aanvoerder­sband kwijt raakte. “Men wilde veranderin­g, zowel naast als op het veld. De staf koos voor een kapi- tein die tussen de spelers loopt, dat kon ik als doelman niet. Ik heb er ook geen enkel probleem mee.”

59 tegentreff­ers

Demirci kan niet terugblikk­en op een geslaagd seizoen. Met 59 tegentreff­ers behoort de Patro-verdedigin­g immers tot de meest gepasseerd­e defensies van ons nationale voetbal, naast Moeskroen en Ternesse. “Verliezen doe je, net als winnen, met de volledige ploeg. Een topschutte­r staat ook machteloos zonder zijn ploegmaats. Plezant zijn die cijfers niet, maar daar doe je niets meer aan. Aan ons om de komende weken de positieve trend in ons spel, die er toch kwam na de trainerswi­ssel, verder te zetten. Mits winst komen we zelfs op vier punten van Châtelet en behouden we kans om straks de Henegouwer­s nog bij te benen”, aldus Demirci, die straks einde contract is. “Er is nog een optie voor een extra seizoen. Als ik hier profvoetba­ller kan blijven, wil ik liefst met Patro verder. Profvoetba­l blijft mijn ambitie, maar ik volg voor de zekerheid wel een afstandscu­rsus boekhouden.”

 ?? FOTO DD ?? Oguzhan Demirci.
FOTO DD Oguzhan Demirci.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium