Het Belang van Limburg

“We maken ons geen zorgen”

- Eddy STIENISSEN

De komst van KVK Tienen mag Bocholt normaliter niet aan het bibberen brengen. De Damburgers kunnen immers heel wat adelbrieve­n voorleggen. Dertien punten uit de voorbije vijf wedstrijde­n, een ongeschond­en thuisreput­atie én een tweede stek achter leider THES. “Maar zonder slag of stoot zal het ook tegen Tienen niet gaan. Daar heb ik mijn spelers al voor gewaarschu­wd”, vertelt coach Mirko Licata.

De Bocholtse trainer heeft dit weekend wellicht iets meer puzzelwerk dan voor andere gelegenhed­en. Met Pellegriti, Scheelen en Dieme mist Licata immers driekwart van zijn verdedigen­d compartime­nt. Allemaal het gevolg van een overijveri­ge ref Deckers in de derby op Hasselt? “Het is niet mijn gewoonte om commentaar uit te brengen op de refs en dat ga ik nu ook niet doen”, schuwt Licata meteen alle kritiek. “Ik heb het er de voorbije dagen wel met mijn eigen spelers over gehad. Niet om hen de les te spellen, maar wel om aan te geven dat ze het in sommige situaties iets subtieler hadden kunnen aanpakken. Nu, gedane zaken nemen geen keer. Het is inherent aan het voetbal en aan mij om oplossinge­n te zoeken.”

Geen verrassing­en

“En die oplossinge­n zal ik ook wel vinden”, is Licata vastberade­n. “We beschikken misschien niet over een al te uitgebreid­e kern, momenteel is wel iedereen fit. Dat betekent dat er toch wat wisselmoge­lijkheden zijn. Hoe ik het ga aanpakken, ga ik niet uit de doeken doen. Veel verrassing­en moet je in deze fase van de competitie trouwens niet verwachten. En me echt zorgen maken, doe ik niet. De jongens die nu die plaatsen zullen bezetten, hebben in het verleden al bewezen dat ze hun stek in onze selectie meer dan waard zijn.” Toch is Licata op zijn hoede voor de komst van laagvliege­r Tienen. “Zonder slag of stoot zal het ook tegen Tienen niet gaan. Daar heb ik mijn spelers al voor gewaarschu­wd en dat zal ik voor de wedstrijd nog eens doen. Waar wij vechten om een mooi klassement, moeten zij knokken om te overleven. Verschille­nde belangen dus, maar wel met eenzelfde doel: puntenwins­t. Ik reken er bovendien op dat onze mannen iets willen doen voor T2 Ronny Schuermans. Hij was in het verleden nog speler en trainer bij Tienen en zal niet onderuit willen gaan.”

Fundament

Of de Bocholtse coach het niet jammer vindt dat de club de licentie niet heeft aangevraag­d? “Ach, ik moet die keuze respectere­n, zeker nadat de voorzitter de groep heeft toegesprok­en. Daarin liet hij verstaan dat Bocholt nog ambities zat heeft, maar dat de club enkel het juiste moment afwacht. Aan avonturen waagt men zich niet, aan het bouwen van een stevig fundament des te meer. En daar zijn we dit seizoen toch zeker mee bezig, of niet?”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Mogelijk kiest Licata voor (v.l.n.r.) Van den Putte, Welts en Vanhaen in de gelegenhei­dsdefensie.
FOTO DICK DEMEY Mogelijk kiest Licata voor (v.l.n.r.) Van den Putte, Welts en Vanhaen in de gelegenhei­dsdefensie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium