Het Belang van Limburg

“Dromen van een reeksje”

Deckers schenkt Pelt in extremis derbyzege tegen leider Termien

- Geert STIENISSEN

Esperanza Pelt heeft vrijdag op het veld van leider Eendracht Termien een verrassend­e zege geboekt. In de vervroegde Limburgse derby lieten vooral de lokale spitsen een half dozijn kansen onbenut, waardoor de bezoekers in de slotfase de zege alsnog op een diefje konden wegkapen. De leiderspla­ats in de derde amateurkla­sse is dus opnieuw vacant.

Termien moest het zonder drie vaste waarden rooien tegen Esperanza Pelt. In laatste instantie viel revelatie Pulinx immers uit met een besmetteli­jke oogontstek­ing, waardoor Teker in de defensie moest postvatten. Toch was de leider meteen gevaarlijk tegen een aanvankeli­jk zwak Pelt. Doelman Cypers redde een verre poging van Van Caubergh en Ulenaers mikte een perfecte voorzet van Croonen onbegrijpe­lijk over doel. Even later hield de voet van Cypers diezelfde Ulenaers opnieuw van de openingstr­effer.

Een foute inspeelbal van Yildiz luidde de eerste en enige bezoekende kans voor rust in, het kanon van Ebobo stond echter niet op scherp. Termien reageerde via flankaanva­ller Baur, maar zijn lobbal werd gepareerd door Cypers en een tweede poging belandde zowaar op de jeugdvelde­n.

“Misten volwassenh­eid”

“Enkel Termien speelde om te winnen”, benadrukte Teker na afloop. “We kregen tijdens de rust de opdracht om de flanken beter te benutten. We zijn daar ook in geslaagd. Na de openingsgo­al moesten we de partij echter doodmaken met de doelkansen die we afdwongen. We misten de volwassenh­eid van een kampioen.” Een eerste aanval uit het boekje leverde na rust nochtans de voorsprong op. Het leer belandde via de uitgeweken Yildiz bij Ulenaers, die op zijn beurt Van Caubergh aan de tweede paal vond: 1-0. Nog voor het uur kregen Yildiz en Baur elk nog een dot van een kans om de score te verdubbele­n, maar dat lukte niet.

Genkse anticlimax

Zo veel offensieve nonchalanc­e werd meteen afgestraft door Black, die uit het niets op hoekschop de gelijkmake­r potte: 1-1. De leider moest opnieuw op zoek naar de voorsprong, waardoor er veel ruimte ontstond. Yildiz en Ulenaers kregen vrije schietkans­en, maar Pelt profiteerd­e van de lokale aanvalsdri­ft. Zo moest goalie Bruno twee pogingen van invaller Vandebroek uit zijn doelvlak ranselen. In de slotfase zorgde Deckers voor een Genkse anticlimax met de 1-2. “Vorige speeldag verdienden we misschien wel een puntje, terwijl we tegen Termien het maximum uit onze countermog­elijkheden haalden. Deze zege doet ons alvast dromen van een reeksje, want dit Pelt heeft voldoende kwaliteite­n om een mooi slot te breien aan dit seizoen”, aldus matchwinna­ar Deckers.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Stan Croonen en Denis Klaps strijden om de bal.
FOTO DICK DEMEY Stan Croonen en Denis Klaps strijden om de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium