Het Belang van Limburg

“Zou beetje revanche zijn”

Helson kan zondag (15.00u) tegen Beringen al titel pakken in eerste

- Jos CASTERMANS

“De vraag is niet of we kampioen spelen, maar wel wanneer”, zegt William Vanvoorden. De topschutte­r van Helson weet dat het dit weekend al kan gebeuren, maar eigenlijk wil hij liever wachten tot volgende week tegen Herk FC. “Op die manier krijg ik een beetje revanche.” Bij Herk FC waren ze blijkbaar niet erg overtuigd van de kwaliteite­n van Vanvoorden, want er werden geen stappen gezet om de Hasselaar langer aan hun club te binden. En bijgevolg ging de snelle aanvaller dit seizoen bij Helson aan de slag, waar hij zich met aardig wat assists en goals in de kijker speelt.

“Ik ben blij dat ik die stap heb gezet”, zegt Vanvoorden. “Ik word hier aangespeel­d zoals ik het graag heb. Bij Herk maakte ik zes goals in heel het seizoen, nu zit ik al aan dertien. En zeker twintig assists.” Snelheid is de grootste troef van Vanvoorden. Op die manier breekt hij regelmatig diep door op de linkse flank.

“Van mijn verdedigen­de kwaliteite­n moet ik het zeker niet hebben. Al heb ik enkele jaren geleden bij Hades een heel seizoen op de linksachte­r moeten spelen. Licata wou offensieve flankverde­digers. Ik op links en Remans op rechts. Nu spelen we allebei in de aanval bij Helson.” Vanvoorden heeft bijgeteken­d. Dat houdt dus nationaal voetbal in, want Helson lijkt met de vingers in de neus kampioen te spelen. “Alleen Zonhoven heeft ons thuis pijn gedaan. Voor de rest zijn er niet veel ploegen die kunnen beweren dat ze tegen ons verdienden te winnen. Soms krijgt de tegenstand­er de indruk dat hij ons in de greep heeft, maar dan slaan we toe. En wij hebben het vermogen om een tand bij te steken als dat nodig is.”

Helson is nog steeds ongeslagen. Kan Beringen daar zondag een einde aan maken? “De trainer wil het seizoen graag afsluiten zonder nederlaag. Lauwen (centrale verdediger bij Beringen, vorig seizoen nog ploegmaat van Vanvoorden bij Herk, nvdr.) en ik zijn mekaar constant berichtjes aan het sturen. Maar ons de eerste nederlaag aansmeren: nee, dat gaat hem niet lukken.’ Nog dit: William (25) trapte voor het eerst tegen de bal bij Hades. Daarna volgden vier jaar Westerlo (u19 en beloften), Geel (15 keer in de basis) en opnieuw Hades, waar hij één seizoen een vaste waarde was maar dan geblesseer­d uitviel. Michel Kenis haalde hem naar Wellen, maar vertrok vroeg. “En van z’n opvolger Nassen kreeg ik in de voorbereid­ing geen speelkanse­n. Een week voor de competitie­start ben ik dan bij Herk aan de slag gegaan.” Vanvoorden verdient de kost bij Cardoen, waar hij voornameli­jk verkopen afhandelt. “Ik mag regelmatig vroeger vertrekken voor mijn voetbal. Ik heb een goede baas.”

 ?? Foto RL ?? William Vanvoorden zijn met vader en vurigste fan Jan.
Foto RL William Vanvoorden zijn met vader en vurigste fan Jan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium