Het Belang van Limburg

“Spektakel versus soberheid”

Omer Meekers schat de kansen in van zijn ex-club en de club van zoon Gert

- Gert SILLEN

Zondag is het eindelijk zover. Dan kijken in 2B eerste achtervolg­er Sch.-Beverst en leider FC Alken A elkaar in de ogen in de langverwac­hte topper. De inzet is simpel. Winst voor de thuisploeg kan misschien leiden tot vergrote titelstres­s bij Alken, maar bij een zege van de bezoekers kan de champagne koud gezet worden. De meest uitgelezen persoon om de kansen van beide ploegen in te schatten, moet Omer Meekers (65) zijn. De naar Kortessem uitgeweken Alkenaar zetelde tot vorig seizoen in het bestuur bij KWS Alken en is papa van verdediger Gert, die orde op zaken stelt in de defensie van… Schoonbeek-Beverst. “Van Gert heb ik dit seizoen alle matchen gezien. Zijn wedstrijde­n genieten uiteraard mijn voorkeur, maar dat neemt niet weg dat ik Alken toch zo’n twintig keer aan het werk heb gezien. Zelf heb ik tot mijn 38ste bij Waterkant gevoetbald. Bij de fusie van Sporting en Waterkant in 1995 ben ik in het bestuur gaan zetelen, tot vorig jaar de nieuwe fusie tussen KWS, Sint-Joris en Terkoest tot stand kwam. Ik vond het een mooie gelegenhei­d om een stapje opzij te zetten om nieuwe mensen aan het nieuwe bewind te laten.”

Van de twee ploegen kunnen we stellen dat Alken toch de meest verrassend­e naam is?

Meekers: “Absoluut. Alken draait een buitengewo­on seizoen. De déclic is vanaf de eerste wedstrijd aanwezig. Gert speelde tot nu toe één keer kampioen. Met Wellen en toen kenden ze heel weinig blessures. Dat zie ik nu ook terug bij Alken. Bij Schonbeek-Beverst hebben ze een tijdje zonder Wesley Warnots moeten spelen en dat heeft de ploeg gevoeld. Als Schoonbeek­Beverst ergens haar titelkanse­n heeft verspeeld, is in het derby’s tegen KMR Biesen en Munsterbil­zen geweest in de heenronde. Tel er zes punten bij en ze staan zo goed als gelijk.”

En kan je de spelstijle­n vergelijke­n?

“Schoonbeek-Beverst speelt iets behoudende­r. Ze willen zo snel mogelijk de match forceren en dan houden ze de controle, terwijl Alken toch een spectacula­ir trekje heeft. In enkele matchen hebben ze toch stevig uitgehaald. Ze blijven voor nog meer goals gaan. Gert is misschien het prototype van de speelstijl van Schoonbeek-Beverst. Hij speelt elke week zijn match. Sober, zonder frivolitei­ten. En bij Alken heb je dan weer de totale ontbolster­ing van spelers als Frederik Brebels en Dries Maes. Niet normaal wat voor een seizoen die mannen spelen.”

Wie wint zondag? Of beter: wie hoop je dat wint zondag?

“Ik hoop dat Gert met Schoonbeek-Beverst wint. Ongeacht het resultaat van zondag zal de titel wellicht voor Alken zijn. Misschien dat er bij Alken twijfel in de ploeg komt als ze verliezen, maar ze hebben dan weer het voordeel dat ze nog een match te goed hebben.”

 ?? HEMERIJCKX Foto KAREL ?? Gert en Omer Meekers: “Gert is het prototype van de speelstijl van Sch.-Beverst.
HEMERIJCKX Foto KAREL Gert en Omer Meekers: “Gert is het prototype van de speelstijl van Sch.-Beverst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium