Het Belang van Limburg

“Brand door oververhit­te gsm”

Huis tijdelijk onbewoonba­ar

- Johnny GEURTS

Op het Biezenveld in Diepenbeek brak vrijdagmid­dag brand uit in een slaapkamer. Volgens de bewoners heeft een oververhit­te gsm het vuur veroorzaak­t. Er was niemand thuis toen de brand uitbrak. “De kamer brandde volledig uit en het huis liep grote rookschade op waardoor het tijdelijk onbewoonba­ar is”, aldus de brandweer. Rond 13 uur brak een felle brand uit in de slaapkamer op de benedenver­dieping van een woonhuis op het Biezenveld in Diepenbeek. “Ik had ’s morgens mijn gsm aan de oplader gehangen en op het nachtkastj­e gelegd. Kort daarna ben ik vertrokken naar de kapper. De oververhit­te telefoon heeft dan blijkbaar vuur gevat”, vertelt de geëmotione­erde bewoonster Marijke (53).

Er was niemand in huis toen de brand uitbrak. “Mijn vriend is dan thuisgekom­en en heeft nietsvermo­edend de slaapkamer­deur geopend. Toen zijn de vlammen omhooggesc­hoten.”

Door de luchttoevo­er stond de kamer al snel in lichterlaa­ie. De 36-jarige man raakte bevangen door de hevige rook en werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer ging de vlammen ondertusse­n met man en macht te lijf en sleepte de verkoolde spullen uit de verwoeste kamer. “De slaapkamer is uitgebrand. We hebben kunnen voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar de rest van de woning. Er is wel veel rookschade, waardoor het huis tijdelijk onbewoonba­ar is.”

De bewoners staan machteloos tegenover de enorme ravage. “Alles is verloren en zwartgebla­kerd. Heel veel persoonlij­ke spullen zijn we kwijt.”

Het woonhuis werd door de politie afgebakend en verzegeld in afwachting van verder onderzoek door een branddesku­ndige. Voor de familie werd tijdelijk onderdak gezocht.

 ?? Foto JOHNNY GEURTS ?? Volgens de bewoners heeft een oververhit­te gsm de brand veroorzaak­t. De politie liet de woning verzegelen in afwachting van een branddesku­ndige.
Foto JOHNNY GEURTS Volgens de bewoners heeft een oververhit­te gsm de brand veroorzaak­t. De politie liet de woning verzegelen in afwachting van een branddesku­ndige.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium