Het Belang van Limburg

Daag, kletskop met de bril

- Door An Olaerts

Ik stond gisteren op perron 3 in Hasselt toen ik op perron 4 een kletskop met een bril zag staan. “Bob Verbeeck!”, riep ik. “Hey! Bob Verbee-heeck! Ge staat morgen in Het Belangske. Proficiat! Ge zijt de 84ste in de lijst, wat wil zeggen dat er maar 83 Limburgers machtiger zijn dan gij! Bob Verbeeck?”

Hij bougeerde niet. Hij keek alleen maar kwaad. Achteraf viel mijn frank. Natuurlijk keek Bob Verbeeck kwaad. Die mens is in zijn jonge jaren kampioen geweest. Hij kon heel hard lopen! In 1984 heeft hij zelfs meegedaan aan de Olympische Spelen in Amerika. Zo iemand krijgt natuurlijk buikpijn van een 84ste plaats. Wie op een wedstrijd 84ste eindigt krijgt achteraf zelfs geen cola meer in de cafetaria.

Bob Verbeeck stond trouwens cola te drinken op perron 4. Tiens, dacht ik, sportievel­ingen drinken die plakboel toch niet. En toen moest ik zijn schoenen nog zien: profijtige mocassins met fronsen op de wreef. Terwijl Bob Verbeeck een chique meneertje is. Ik weet zeker dat hij zijn schoenen ergens anders koopt, daar waar ze geen ambtenaren­schoenen hebben voor 60 euro. Mijnelieve­god! Het was helemaal Bob Verbeeck niet op perron 4. Ik stond op de verkeerde te roepen! Bob Verbeeck zou ook nooit met een oude Samsonite op de trein staan wachten. Machtige Limburgers hebben leren boekentass­en en zitten niet in de trein. Ook al zwijgen ze tegenwoord­ig wijselijk over hun auto’s. Auto’s zijn niet meer sexy. Er zijn te veel auto’s en te weinig straten. Anders was Gijs Moors nooit in de lijst geraakt. Gijs Moors is de Limburgse baas van het Agentschap voor Wegen en Verkeer. “Wij zijn bezig met relevante zaken”, zegt hij, wat ongeveer hetzelfde is als vloeken dat alles godmiljaar in de soep draait. Het is aanschuive­n om uit de provincie te geraken. Het is aanschuive­n om er weer in te geraken. Alleen op perron 3 raakt een mens nog ergens. “Tjoeke, tjoeke. Daag, kletskop met de bril. Ge staat morgen in Het Belangske, helemaal machteloos.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium