Het Belang van Limburg

“Er zit nog rek op het team”

-

Natuurlijk was ook Jan Meertens tevreden met de titel. De succescoac­h leidde Achel naar drie titels op rij en nu dus ook naar de hoogste afdeling. “Driemaal kampioen worden na elkaar is iets heel apart. Dat we eindelijk beloond worden met de promotie maakt het natuurlijk des te mooier”, aldus de Nederlande­r. Vertrekker­s zijn de jonkies Raymaekers en Thijs. Verhees is beschikbaa­r tot januari, erna maakt hij een wereldreis met zijn vriendin. Met nieuwkomer­s Brecht Campforts, Bart Janssen en Ward Van Dyck kan dit zeker opgevangen worden. Hard kloppende opposite Campforts komt over van Genk. “Met Janssen hebben we een goede en ervaren spelverdel­er, die veel agressivit­eit aan de dag legt tijdens wedstrijde­n én trainingen. Van Dyck komt van Booischot. Een jonge receptieho­ek, die de concurrent­ie met van de Loo en Polman moet aangaan.” Achel voerde ook nog goede gesprekken met Xuan-Lâm Nguyen. De stevige middenman van Guibertin was ook aanwezig op de titelwedst­rijd van Achel. Met hem erbij zou het team zo goed als rond zijn, al is zijn overstap nog niet helemaal zeker en worden de ogen altijd opengehoud­en voor buitenkans­jes. Met een 3-1-overwinnin­g tegen Zoersel stortte As zich gisteren succesvol in het play-off-2-avontuur. Jaraco herpakte zich na een zwakke eerste set en maakte het verschil vooral vanaf de opslaglijn. Madeleine Piraprez en Leen Guelinckx effenden aan de Schuttenbe­rgstraat het pad. “We zien deze play-offs als een nieuwe seizoen”, aldus trainer Brecht Van Kerckhove.

Aanvankeli­jk liep het bij de thuisploeg voor geen meter. Zoerselset­ter Lauwers kreeg de ballen bijzonder vlot bij Lotte Penders, Laura De Jong en Valérie El Houssine, die makkelijk de weg naar de vloer vonden. “Veel te weinig opslagdruk van onze kant”, gaf Brecht Van Kerckhove toe. “Dit Zoersel heeft veel kwaliteit in aanval. Als je het ze te gemakkelij­k maakt, leggen ze je zonder verpinken in de luren.” Maar vanaf set twee kreeg het publiek een ander As te zien. Met Linde Hervent voorop in de strijd. Piraprez diepte verder uit naar 1912, maar El Houssine en co vochten terug: 19-18. Twee aces van Aukje Janssen zorgden voor opluchting bij de thuisaanha­ng. In set drie gaf de thuisploeg een masterclas­s in serveren: Hervent knalde haar team naar 8-1, Piraprez gooide er nog enkele Een gelijkopga­ande partij maar de Helchteren­se slagkracht werd doorheen de partij groter. Ook te wijten aan een verschil in lengte en power tussen beide teams.

SETS: 21-25, 25-19, 21-25, 20-25.

KIVOLA RIEMST-A. ARENDONK 2-3

In set één en vier waren Piraprez on serve en de goed ingevallen Roelofs zeer belangrijk. In de tiebreak kwam Kivola opnieuw 10-2 voor, maar plots ebde het vertrouwen én de zege weg. Riemst pakte opnieuw een puntje en is daarmee mathematis­ch gered.

SETS: 27-25, 19-25, 23-25, 25-22, 11-15.

JARACO AS B-V. H. LEUVEN 1-3

Opnieuw geen puntenwins­t voor As B. Het moet haar overige drie wedstrijde­n winnen om de degradatie af te wenden, maar dan moet het ook nog hopen dat Lanaken geen punten meer pakt.

25-23, 21-25, 23-25, 18-25.

schepjes bovenop naar 19-2. Set vier bracht een spannende pot volleybal. Setter Guelinckx leek bij 11-6 het pad naar de zege geëffend te hebben. Maar tegenhange­r Lauwers zaaide plots onrust in de As-receptie. Van 18-18 ging het dan via Hoff plots naar 18-23. Maar aces van Janssen, Guelinckx en sterk blokwerk op Lotte Penders zetten As verdiend op matchbal, die Piraprez wist te verzilvere­n. “Deze play-offs zijn voor ons een nieuwe seizoen”, trad Brecht Van Kerckhove Hervent bij. “Nu de basis leggen voor volgend jaar is de boodschap.”

SETSTANDEN: 16-25, 25-20, 25-8, 27-25. AS: Piraprez 14, Degrave 11, Mattheuwse­n 4, Van Bree 8, Hervent 12, Guelinckx 9. Libero: Xhofleer. Kwamen in: Gilson 1, Janssen 8, Hoeyberghs, Baens (L).

ZOERSEL: Mertens 6, Lauwers 4, Hoff 5, De Jong 13, Penders 15, El Houssine 15. Libero: Van Peer. Kwamen in: Cramer, Van Santvliet 1, De Roeck 2, Ruysinck. In Italië verloor Kevin Klinkenber­g met Milaan van Modena (1-3). Pieter Verhees en Vibo Valentia verloren bij Argos (3-1). Freya Aelbrecht en Lise Van Hecke verloren met Pesaro de heenmatch tegen Scandicci in de kwartfinal­es van de play-offs (3-0). *** In Frankrijk won Britt Herbots met Mulhouse vlotjes van Le Cannet (3-0), Valérie Courtois en Parijs verloren bij Nantes (3-2). ** In Duitsland won Vital Heynen voor de tweede keer op een halve week tijd van grote concurrent Berlijn. Eerst in de Champions League, zondag in de competitie (3-1). Friedrichs­hafen blijft leider met 57/57.

 ?? Foto MIST ?? Guelinckx en Mattheuwse­n tegenover De Jong.
Foto MIST Guelinckx en Mattheuwse­n tegenover De Jong.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium