Het Belang van Limburg

‘Hotel Römantiek’ op stap in Sint-Truiden

- Raymond DE CONDÉ

Veertien deelnemers aan ‘Hotel Römantiek’ hielden afgelopen weekend een reünie in Sint-Truiden. Niet iedereen kon er bij zijn in gasthof Wilderen Statie want sommigen hadden o.a. een operatie gepland. Nog een leuk nieuwtje: er is een huwelijk op komst in juni!

“Als de sirene gaat en het is nog niet te laat, loop dan zo snel je kan naar de nooduitgan­g.” Dat ‘safetylied’ weerklonk zaterdagav­ond in gasthof Wilderen Statie tijdens de reünie van de vrolijke bende uit ‘Hotel Römantiek’. Ook de andere gasten van de B&B deelden in de vreugde. Sedert de opnamen in oktober in Portugal hadden ze elkaar nog maar één keer gezien: tijdens de voorstelli­ng van het programma in Vilvoorde. Dit keer had reisleidst­er Hilda Thielen de organisati­e op zich genomen. “Dat is mijn beroep, ik organiseer en gids reizen voor vier à tien personen. Voor de vrienden van ‘Hotel Römantiek’ leek me dit een geschikt adres. Het ontbijt had zondagmorg­en plaats in het (gelukkig verwarmde) treinstel achter de B&B, een overblijfs­el van het station dat er ooit was in Wilderen. Mariette (85), de oudste van de groep, kwam helemaal uit Sint-Idesbald en ook Gaby had de verplaatsi­ng gemaakt van de kust naar Limburg. “Sinds ons avontuur in Portugal zijn we één grote vriendengr­oep geworden,” vertelt Hilda. “Niet iedereen kon erbij zijn. Iemand had een operatie aan de knie, iemand anders had iets aan de ogen.”

Met veertien (van de 28) waren ze: Albert ‘het groot lawaai’, Mariette ‘de oudste en de plezantste’, Maria ‘het duracellko­nijn’, Henriëtte ‘van den Antwerp’, Flamidianu­s ‘van Dr. Zhivago’, Marc ‘de professor’, Guy ‘de Don Juan’, Ghislaine ‘de drukst gesollicit­eerde bij de mannen’, Gaby ‘van de zee’, Mika ‘de aangenaams­te’, Willy ‘de kalmste’ en Marcel ‘de verliefde’. Na het ontbijt stond er nog een bezoek aan de brouwerij van Wilderen op het programma. “Het is de bedoeling dat we mekaar vaker gaan zien,” legt Hilda uit. “Op 10 juni is er weer een reünie, dan in Heist-op-den-Berg. Daar komen ook onze voorganger­s uit ‘Hotel Römantiek’ van vorig jaar naartoe. In september gaan we terug naar Portugal, naar het hotel waar ze ons voor het eerst hebben samengebra­cht.”

Nog een leuk nieuwtje: Jos en Rosa, die elkaar in het eerste seizoen van ‘Hotel Römantiek’ vonden, geven elkaar in juni hun jawoord.

Op het scherm volgen er nog twee aflevering­en, telkens op donderdag;

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Op de eerste rij: Marcel, Willy, Flamidianu­s, Mika en Mariette; op de tweede rij: Albert, Ghislaine en Hilda; op de derde rij: Harriet, Marc en Marie: rechts staand: Gaby en Guy.
Foto RAYMOND LEMMENS Op de eerste rij: Marcel, Willy, Flamidianu­s, Mika en Mariette; op de tweede rij: Albert, Ghislaine en Hilda; op de derde rij: Harriet, Marc en Marie: rechts staand: Gaby en Guy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium