Het Belang van Limburg

Jonge papa die Genksuppor­ter aanreed, mag met enkelband naar huis

- Nancy VANDEBROEK

LANAKEN - De 33-jarige automobili­st die zaterdagna­cht in Lanaken Sam Bruggen (24) aanreed en vluchtmisd­rijf pleegde, is gisteren aangehoude­n. De papa van twee jonge kinderen is naar de gevangenis overgebrac­ht in afwachting van de installati­e van het elektronis­ch toezicht. Vanaf dan mag hij met een enkelband zijn voorlopige hechtenis thuis uitzitten.

Het ongeval gebeurde zaterdagna­cht rond 2.45 uur. Vader en zoon Bruggen, alle twee KRCfans, hadden de bekerfinal­e op de Heizel in Brussel bijgewoond. Ze zaten in een van de bussen die supporters­club Racing Devils voor de gelegenhei­d had ingelegd. Nadat ze aan café Pannenhof in Lanaken uit de bus waren gestapt en via de Pannenstra­at over het voetpad naar huis trokken, werd Sam door een auto opgeschept. De bestuurder van een donkere Audi of Volkswagen hield even in, en reed dan door. Sam werd met een schedelbre­uk, een zware hersenschu­dding en een gebroken hand naar het ziekenhuis overgebrac­ht. “De toestand van Sam verloopt gunstig, hij is inmiddels van de intensieve zorgen naar een gewone kamer overgebrac­ht”, aldus vader Patrick gisteren.

De politie kon de autobestuu­rder vrij snel opsporen dankzij Patricks beschrijvi­ng van de vluchtende wagen, en dankzij brokstukke­n die op de plaats van het ongeval werden gevonden. Ook de lijsten van de busreizige­rs werden gecheckt en beelden van slimme camera’s die nummerplat­en herkennen, werden bestudeerd. Na enig puzzelwerk kon de bestuurder die net als vader en zoon Bruggen op een van de supporters­bussen zat, geïdentifi­ceerd worden als de 33-jarige Lanakenaar. Hij werd aangehoude­n op verdenking van het plegen van vluchtmisd­rijf.

Bloedtest

Wat de automobili­st bezielde, is gisteren niet bekendgema­akt. Het afnemen van een alcoholtes­t had geen zin omdat de periode tussen het ongeval en de arrestatie te lang was, maar een bloedstaal kan nog uitmaken of hij dronken achter het stuur zat. Andere mogelijkhe­den zijn dat hij werd afgeleid of in paniek is geslagen. De raadkamer in Tongeren buigt zich vrijdag over de verlenging van zijn aanhouding­smandaat onder elektronis­ch toezicht.

Sam is inmiddels van de intensieve zorgen naar een gewone kamer overgebrac­ht

vader Patrick BRUGGEN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium