Het Belang van Limburg

Lierse-spelers moeten wachten op loon en staken

-

De spelers van Lierse, die nog altijd wachten op hun salaris van februari, laten niet langer met zich sollen. Ze kregen te horen dat de overname nog altijd niet in orde is - de reden waarom de club vandaag geen licentie krijgt - en beslisten te staken. Nochtans liet CEO Jan Van Elst donderdag weten dat het akkoord in het weekend getekend zou worden. “Er moeten nog een aantal zaken worden uitgeklaar­d”, aldus Van Elst. “De deal is nog steeds de deal van vorige week. Maar ik heb alle begrip voor de kandidaat-koper, die voorzichti­g is en niet wil meemaken wat Maged Samy heeft meegemaakt toen hij de club overnam.”

Die kandidaat-koper is in principe nog altijd de investerin­gsgroep rond ex-Waregem-middenveld­er David Nakhid, met in zijn kielzog Manu Karagianni­s als technisch directeur. En die kandidaat-koper had via het bestuur aan de spelers laten weten dat hij hoopte dat ze niet zouden staken, om negatieve publicitei­t te vermijden. Dat dat toch gebeurde, viel niet in goede aarde. De spelers die nu terechtgew­ezen worden: dat is voor spelersvak­bond Sporta de wereld op z’n kop. “Onbegrijpe­lijk dat men deze staking bestempelt als een slecht signaal”, zegt Dirk Devos. “De spelers wachten nog altijd op hun loon. En vorige week kregen ze te horen dat de deal zo goed als rond was, nu is er amper communicat­ie. Ze voelen zich bedrogen.”

De vraag is nu hoelang de staking zal duren. Donderdag wordt er geoefend tegen STVV, op zaterdag 31 maart begint play-off 2 met een thuiswedst­rijd tegen Moeskroen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium