Het Belang van Limburg

“Gelukkig niemand van Standard”

Nordin Jackers verwerkt verloren bekerfinal­e bij Jonge Duivels

- Kristof LIBERLOO

De verloren bekerfinal­e is bij KRC Genk nog steeds niet helemaal verteerd. Dat merken we als Nordin Jackers in de lobby van het Martin’s Red-hotel in Tubeke naast ons neerploft. De KRC-keeper bereidt er zich voor op de beloftenin­terlands tegen Nederland en Hongarije. Maar de finale zit vandaag nog in het hoofd. “Gelukkig is er niemand van Standard geselectee­rd”, grijnst Jackers. “Anders had ik het mogen horen.”

Nordin Jackers beleefde de finale van op de bank. “Dan heb ik meer stress dan als ik zou gespeeld hebben”, vertelt de 20-jarige doelman. “Die 0-1 ligt toch nog op mijn maag. Zeker de manier waarop. Niet dat we heel veel kansen kregen, maar toch de betere.” In de beloftense­lectie zit geen enkele Rouche. “Daar ben ik blij om”, lacht Jackers. “Zinho Vanheusden is nog niet fit genoeg, anders was hij hier wel geweest. De plaagstoot­jes zouden niet te tellen zijn. Na de finale heeft hij me nog een sms gestuurd. ‘Straks feestje bouwen?’, stond er. Ik kon er niet om lachen.” (grijnst)

Bij de Jonge Duivels kan Jackers de finale verwerken en de gedachten verzetten. “Het doet goed om hier te zijn. Ik ben nummer 1. Ik hou van de druk die daarbij hoort. Het niveau ligt hoger dan bij de Genkse beloften, dat is logisch.”

Basisstek

Bij Genk moet Jackers Vukovic voor zich dulden. Maar hij geeft de strijd niet op. “Natuurlijk is het mijn doel om een basisplaat­s te veroveren. Of ik dus niet uitgeleend wil worden, vraag je? Het is te snel om daar al op te antwoorden. Als ik rechtstree­ks die stek in doel kan pakken, des te beter natuurlijk. In september word ik 21 jaar, dus ik ben nog jong. Maar ook ambitieus.” Donderdag speelt Jackers in Doetinchem tegen Nederland. “Een vriendscha­ppelijke wedstrijd, volgende maandag volgt dan de EKkwalific­atiewedstr­ijd tegen Hongarije. Een belangrijk­e match, we staan eerste in de groep en Hongarije is de zwaarste tegenstand­er. Laat ons hopen dat we op kop kunnen blijven.”

Vanzeir scoort - Brabec en Vanzeir deden matchritme op bij de Genkse beloften, die KV Mechelen met 3-0 klopten. Bertaccini viel in de slotfase uit met een enkelbless­ure.

KRC GENK: Vandevoord­t - Magnée, Brabec, Lathouwers, Van Geet - Hakkens (77’ Hassan), Lambrix (77’ Vandecaets­beek) - Bertacciin­i, Lukoki (64’ Ahidar), Limbombe (54’ Nsimba) - Vanzeir DOELPUNTEN: 6’ Vanzeir 1-0, 31’ Limbombe 2-0, 70’ Bertaccini 3-0

Dries Wouters haakt af - Naast Jackers waren ook Siebe Schrijvers en Dries Wouters geselectee­rd voor de U21. Maar Wouters moest gisteren afhaken door ziekte. (krli)

Zinho Vanheusden stuurde een sms ‘Straks feestje bouwen?’, ik kon er niet om lachen

Nordin JACKERS

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Nordin Jackers en Siebe Schrijvers op het oefencompl­ex in Tubeke.
Foto PHOTO NEWS Nordin Jackers en Siebe Schrijvers op het oefencompl­ex in Tubeke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium