Het Belang van Limburg

Keukeleire enige die alles rijdt

Renner van Lotto Soudal komt 7 keer in actie in dolle 19-daagse

-

Vier dagen na Milaan-Sanremo rijdt het voorjaarsp­eloton vanaf morgen met de Driedaagse Brugge-De Panne weer over Belgische wegen. De nieuwe eendagswed­strijd luidt een dolle negentiend­aagse in, die eindigt met Parijs-Roubaix.

De echte toppers zoals Van Avermaet, Gilbert en Sagan, komen pas vanaf vrijdag in Harelbeke in actie. Jens Keukeleire is de vreemde eend in de bijt: hij rijdt in principe alle zeven wedstrijde­n. “Op zijn eigen vraag”, zegt Lotto Soudal-ploegleide­r Herman Frison. “Hij heeft veel competitie nodig in deze periode. Met het uitvallen van Greipel missen we wel een belangrijk­e pion, maar we gaan daardoor onze selectie niet omgooien. Benoot zal nu niet plots toch starten in Parijs-Roubaix, hoor.”

Ook schuiven met Tim Wellens, die door ziekte niet kon starten in de Ronde van Catalonië, is geen optie. “Hij focust op de Ardennenkl­assiekers en zal pas hernemen in de Brabantse Pijl.”

Combinatie vrijdag-zondag

Opvallend: veel renners combineren de Record Bank E3 Harelbeke (vrijdag) en Gent-Wevelgem (zondag). “Deels ook door noodzaak”, zegt Wilfried Peeters (Quick Step Floors). “Doordat Gaviria en Devenyns geblesseer­d uitvielen, hebben we minder renners. Gilbert, Terpstra, Stybar en Lampaert rijden zowel vrijdag als zondag. En Viviani vervangt Gaviria in De Panne, Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem.” Ook John Degenkolb rijdt het trio Waregem-Harelbeke-Gent-Wevelgem. “Hij heeft dat nodig om na zijn ziekte topfit te zijn voor de Ronde van Vlaanderen en ParijsRoub­aix”, aldus ploegleide­r Dirk Demol (Trek-Segafredo). Andere vaststelli­ngen: Michal Kwiatkowsk­i rijdt alleen de Ronde, zijn Sky-ploegmaat Geraint Thomas alleen Parijs-Roubaix. En Michael Matthews laat de Ronde en Roubaix schieten in functie van de Ardennenkl­assiekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium