Het Belang van Limburg

Polyvalent gebouw voor school en vereniging­en in Nerem

-

De gemeenteli­jke basisschoo­l in Mal wordt gesloopt. In ruil komt er een nieuw schoolgebo­uw in Nerem dat onder meer ook dienst zal doen als buurthuis voor de vijf dorpen van de Jekervalle­i.

In Vreren, Nerem, Mal, Sluizen en Diets-Heur voldoen de buurthuize­n niet meer. Maar ook de school van Mal barst uit haar voegen en de buitenscho­olse kinderopva­ng van Nerem voldoet niet meer. “Aan de renovatie van al deze locaties hangt een stevig prijskaart­je en veel van deze gebouwen kunnen bovendien onvoldoend­e efficiënt gebruikt worden. Een schoolgebo­uw wordt jaarlijks slechts 182 dagen gebruikt. Daarom kiezen we voor een multifunct­ionele nieuwbouw met plaats voor onderwijs en voor cultuur. Het voormalige voetbalvel­d in Nerem is de meest geschikte locatie om dit te realiseren. De school van Mal ligt op amper 200 meter”, weet burgemeest­er Patrick Dewael (Open Vld).

Het gloednieuw­e schoolgebo­uw zal polyvalent worden ingezet voor de dorpen van de Jekervalle­i. “We opteren voor een ruimte voor kleuter- en basisonder­wijs, een polyvalent­e zaal, lokalen voor (buitenscho­olse) kinderopva­ng en ruimtes voor jeugdwerki­ng tijdens weekends en vakantiepe­riodes (scouts, jeugddiens­t)”, verduideli­jkt An Christiaen­s, schepen van Openbare Werken (CD&V). Een dergelijk project moet een administra­tief proces afleggen. De realisatie ervan is dus nog niet voor morgen. Het terrein in Nerem is nu ingekleurd als recreatieg­ebied. Er moet dus eerst een nieuw RUP komen. In afwachting van de nieuwbouw zullen er instandhou­dingswerke­n worden uitgevoerd in het buurthuis van Sluizen voor 100.000 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium